Obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam osoby, która przestawi obrotomierz z 4 cylindrów na dwa cylindry obrotomierz jest z Shift-Light
gg: 6149260
mail: gronpiek@wp.pl

przyłączam się
ja potrzebuje kogos kto zmieni z 2-óch na 4-ry cylindry

Zamieńcie się może?

A co to za obrotomierze w ogóle?

Cytat:
2010-03-11 21:54:37, DAWCY pisze:
A co to za obrotomierze w ogóle?

ja mam VDO Abartha z CC 900 Trofeo tam sa dwie cewki zapłonowe a ja mam jedną

Podajcie jakieś szczegóły, najlepiej dokładne zdjęcia elektroniki i określcie ile macie czasu na to.

Ale w cc900 obrotek jest sterowany z komputera masa już chyba? Chyba że z cewki, to by szło z tym podziałać a tak to nie wiem. Mimo wszystko jakieś zdjęcia płytki by sie zdały

Cytat:
2010-03-11 23:01:42, DAWCY pisze:
Ale w cc900 obrotek jest sterowany z komputera masa już chyba? Chyba że z cewki, to by szło z tym podziałać a tak to nie wiem. Mimo wszystko jakieś zdjęcia płytki by sie zdały

w CC 900 są dwie cewki i obrot podpięty jest do jednej z nich bierze impuls z 2 cylindrów (idealny do 126p)

Ale-czy-aby-na-pewno? Fabryczny obrotomierz w cc był napędzany sygnałem z pina 23 centralki(alternatywna funkcja wyjścia sterującego przekaźnikiem pompy paliwa).

Cytat:
2010-03-12 20:43:13, Krzemowy pisze:
Ale-czy-aby-na-pewno? Fabryczny obrotomierz w cc był napędzany sygnałem z pina 23 centralki(alternatywna funkcja wyjścia sterującego przekaźnikiem pompy paliwa).

Może tak jest ponieważ to nie jest fabryczny obrotomierz z CC900
tylko dodatek do rajdówki CC900 Trofeo

Jeśli byłby napewno sterowany z cewki to wymiana kondensatora powinna pomóc (tak jak w lumelu). Pytanie brzmi tylko czy płytka jest taka jak w lumelu i czy już ktoś nie zmieniał pojemności kondensatora w obrotku.

ja też sie przyłaczam mam obrotka z cc sporting a silnik z 127 900 i aparat zapłonowy z poloneza na module co trzeba zrobić?

Przerobić by był sterowany spod cewki. Na stronie żurawia masz więcej na ten temat.

>>Klik<<

witam sorki że tak długo potrzebuje wrzucić zdjęcia obrotka może ktoś mi pomorze pozdrawiam

Cytat:
2010-03-17 08:03:38, kropekrallyteam pisze:
pomorze

Gdańskie?

Prześlij mi na email.

Cytat:
2010-03-17 08:08:57, Krzemowy pisze:
Gdańskie? Prześlij mi na email.

poszło na maila pozdro

Przestawienie na 2 gary w tej chińszczyźnie będzie wymagało grzebania w elektronice i kalibracji.

i nie wiem co robić bo chce mieć obrotek z Shift-Light a najlepiej jak by się dało założyć tą samą lampkę i co byście mi doradzili pozdrawiam Kropek