Dobrobienie klucza z imobilaizerem....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dzis sie dowiedzialem ze dorobienie klucza z Imobilaizerem kosztuje ok 220zl...kur...zalamany jestem
Ten sam kluc zbez imob. kosztuje 30zl tlko ze tym bede mogl sobei otworzyc dzrzi ale nei zapale...
i teraz moje pytanie...
Czy mozna jakos ominac ten imopbilajzer..przeciesz ja i tak jezdze na gazie i przed niczym mnie to nie ustrzeze...
Rozwijajac moej pytanie...czy jets mozliwosc odlaczenia jakos imobilaizera zebym mogl odpalic tym kluczykiem za 30zl??
bo Kur...220zl to za drogo
Pozdrawiam
Jacek

Na pewno jest taka mozliwosc, chociaz watpie, zeby ktos Ci na forum to napisal Ale czy jest sens? Jak bedziesz mial juz zrobione zabki idz do serwisu od tylu, do elektryka jakiegos i pogadaj - jestem pewnien, ze zaplacisz za wszystko duzo mniej.

Cytat:
2004-12-22 16:46:26, QLogic pisze:
.. idz do serwisu od tylu, do elektryka jakiegos i pogadaj - jestem pewnien, ze zaplacisz za wszystko duzo mniej.

nie sadze..to rzadka i specjalistyczna usluga..

ale co ty zlamales kluczyk czy jak?? pytanie jest takie czy programuje sie immobilizer pod kluczyk czy kluczyk po imobilizer?

a co do pytania o odlaczenie to jasne ze mozna tak jak wszystko..i mysle ze mozesz sam dojsc jak to zrobic (ja nie probowalem) musisz zdjac oslone kolumny od dolu...i przy gniezdzie stacyjki jest ten czarny pierscien z zabkami ktore wskazuja na polozenie kluczyka..od tego pierscienia idzie kabelek do immobilizera..po prostu jak z nicia ariadny idz po kabelku i dojdziesz do modulu immobilizera..przypuszczam...acz nie dam glowy ze mozna go po prostu wypiac i podlaczyc kabelki z ominieciem tego modulu

w ogole to sluszna uwaga ..zalozenie gazu powoduje ze to zabezpieczenie robi sie malo uzytecze..ja u siebie w instalce mam tzw tryb awaryjny umozliwiajacy odpalenie samochodu na gazie i na 99% nie jest to podpiete do immobilizera..moze warto pomyslec o tym zeby podpiac elektrozawor gazowy do immobilizera

Cytat:
2004-12-22 17:11:27, qbaj pisze:
nie sadze..to rzadka i specjalistyczna usluga..

No co jest specjalistyczna usluga, zakodowanie kluczyka? Nie zartuj. Musialem miec kiedys zmieniony kod w kluczyku - poszedlem do elektryka, powiedzialem o co chodzi... wyszedl, 5min i zrobione.

Z samym skopiowaniem kluczyka mysle, ze nie bedzie zadnych problemow.

Witam po długiej przerwie , nareszcie święta i trochę wolnego, ale wracając do tematu zerknij TU może coś pomoże , a jak nie to na hasło 'KLUCZYK' ( nie pomylić z KULCZYKIEM) powinno wyskoczyć kilka postów

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2004-12-22 20:46:52 ]

a jeszcze mam pytanko...a jezeli odpalam na gazie kluczykiem niezaprogramowanym...to imobilaizer nie pozwoli na zapalenie czy jednak da sie odpalic???
dzieki

Cytat:
2004-12-22 22:46:44, papciak pisze:
a jeszcze mam pytanko...a jezeli odpalam na gazie kluczykiem niezaprogramowanym...to imobilaizer nie pozwoli na zapalenie czy jednak da sie odpalic??? dzieki

Przeciez juz nawet qbaj napisal w tym watku, ze da sie odpalic. Immobiliser odlacza pompe benzyny. Kiedy odpalasz awaryjnie na gazie problemu z zapaleniem miec nie bedziesz. Sam nawet probowalem W ogole ten nasz immobiliser to pic na wode, chociaz malolata moze zatrzyma...

a wiecie konkretnei jak odlaczyc imobilaiser?bo kurede jak zgubei kluczyk (bo dostalem tylko jeden) to KAPLICA!!
dzieki
jezeli nei chcecie pisac na forum to bardzo prosze ma maila
papciakjj@wp.pl

dzieki WIELKIE
Jaca

Podepnę się pod temat mam inne pytanie gdzie mogę uzyskać nr kluczyka.. niestety jak ojciec kupował esprolota to nikt tym się nie zastanawiał a teraz stwierdziłem, że przydał by się drugi kluczyk z odpalaniem a nie tylko do otwierania drzwi (coś się w nim zepsuło zwarło nie wiem). Napisałem maila do FSO i nie mam odpowiedzi więc proszę o Was o pomoc z kim się w tej sprawie skontaktować dealer u którego samochód był kupiony dawno temu policja go zamknęła
bardzo dziękuje za pomoc

Cytat:
2010-03-13 16:07:07, Karol13 pisze:
stwierdziłem, że przydał by się drugi kluczyk z odpalaniem a nie tylko do otwierania drzw

Swojego esperaka też kupiłem z jednym kluczykiem. Z czasem zaopatrzyłem się w surowy kluczyk, dorobiłem pod wzór w miejscu gdzie parają się tym... następnie oba kluczyki przekazałem elektrykowi i zaprogramował nowy kluczyk pod zamontowany w aucie immo...
Innymi słowy - klucz koduje się przez podpięcie kompa do złącza diagnostycznego. Nie pamiętam dokładnie ale płaciłem za tą usługę ok. 70zł.

Cytat:
2010-03-14 10:30:07, Nortonn pisze:
Swojego esperaka też kupiłem z jednym kluczykiem. Z czasem zaopatrzyłem się w surowy kluczyk, dorobiłem pod wzór w miejscu gdzie parają się tym... następnie oba kluczyki przekazałem elektrykowi i zaprogramował nowy kluczyk pod zamontowany w aucie immo... Innymi słowy - klucz koduje się przez podpięcie kompa do złącza diagnostycznego. Nie pamiętam dokładnie ale płaciłem za tą usługę ok. 70zł.

Widzisz Kol. Nortonn...i pewnie dlatego, że postępujesz jak homo sapiens (mimo, żeś w Klubie jeno 6 m-cy) ..już masz Membera

Niestety gdy pojawia się problem z autkiem, wiele zółtych (lub żółtopochodnych) postów zaczyna się od pomysłu : jak odłączyć, jak usunąć , jak się pozbyć, jak ominąć ??!
/coby oczywista ..dalej "normalnie" jeździć ! /

Tak więc Karolu13...proponujemy wizytę w jakimś byłym ASO lub u doświadczonego "dorabiacza" kluczy (bo może akurat ma kontakty ) ..ewent. i to i to /nie skupiaj się na szukaniu numeru bo z tym, wg stanu na AD2010, może być kłopocik /

Pozdrawiam

Cytat:
2010-03-13 16:07:07, Karol13 pisze:
Napisałem maila do FSO i nie mam odpowiedzi

I nie będziesz miał . Bo tam już wiatr hula i psy dupami szczekają

ok dzięki będę w tym tygodni w serwisie to zagadam wielkie dzięki

Cytat:
2010-03-14 12:37:02, JaRabbit pisze:
I nie będziesz miał . Bo tam już wiatr hula i psy dupami szczekają

ja mam 10 surowych z imo oryginalnych daewoo po 55 zł za sztukę trzeba sobie tylko dociąć i zakodować

Cytat:
2010-03-15 15:00:40, greenberg pisze:
ja mam 10 surowych z imo oryginalnych daewoo po 55 zł za sztukę trzeba sobie tylko dociąć i zakodować

Od jakich daewoo?Bo rodzajów kluczyków było tyle ile modeli

55zł .Przebitka prawie 100%

Cytat:
2010-03-18 07:10:52, JaRabbit pisze:
Od jakich daewoo?Bo rodzajów kluczyków było tyle ile modeli 55zł .Przebitka prawie 100%

yyy tam..Jaceeek! , Gutenberg się pewnie walnął i nie napisał fszyskiego
/ np. . ze cena zawiera docinanie i kodowanie (jeno transport klucza leży w gestii nabywcy ) /

Cytat:
2010-03-18 07:10:52, JaRabbit pisze:
Od jakich daewoo?Bo rodzajów kluczyków było tyle ile modeli 55zł .Przebitka prawie 100%

a jesteś w klubie tico czy espero?

Cytat:
2010-03-22 10:39:00, greenberg pisze:
a jesteś w klubie tico czy espero?

Jestem w klubie,który nazywa się Klubem Daewoo Espero

Cytat:
2010-03-23 16:57:05, JaRabbit pisze:
Jestem w klubie,który nazywa się Klubem Daewoo Espero

Greenie - ja też. I co w związku z tym ?

Cytat:
2010-03-23 18:26:29, DeeJay pisze:
Greenie - ja też. I co w związku z tym ?

No Michale, o to cię nie podejrzewałem , że nie zajarzysz
Ile esperaków zostało w Klubie? Niedługo Klub Espero,będzie naprawdę tylko z nazwy
Przekrój samochodów: Czarna Wołga Opel,Renufka,Liganca,Nubira,Tacuma,Mazda,VW,Multipla,MB,Volvo itp.itd