MotoNews.pl
7 Kryterium Kamionki 2009 (231216/0) - NT

Kryterium Kamionki 2009

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Wybiera sie ktos startowac?

Zapomnialem Ci wczoraj napisac na autoklubie - ja sie wybieram, ekipa Squadry mnie zmusila Tak czy inaczej chce pojechac pomimo nierownego asfaltu, pod warunkiem ze z Banovcow wroce bez wiekszych strat. Fotel pilota juz mam, jeszcze tylko pasy. Fajnie byloby sie spotkac i poznac osobiscie, wiem ze Jesion tez chce pojechac kantem.

w takim razie bedzie ciekawie.My jedziemy w sobote tak zeby opisac dobrze trase bo nigdy tam nie bylem wiec nie znam niuansów trasy. Mam nadzieje ze bedzie sucho bo nie mam opon na wode. Ma ktos jakies doswiadczenie z ta trasa?

Ja wiem tylko ze nawierzchnia zniszczona i na filmach widac ze sa faldy ktore podbijaja. Mialem watpliwosci czy jechac ale dostalem cynk od mieszkanca Bielawy ze objechal trase i da rade na wyscigowym zawiasie to przejechac.

W sobote bedziemy sie integrowac z ludzmi ktorzy kamionki w zeszlych latach jezdzili.

jechalem tam kilka razy, impreza jest super, dziur troche jest więc nie wiem czy zawias beton to najlepszy wybór. slicki tez raczej odpadaja bo tam jest kilka km podjazdu pod gore i raczej nie maja gdzie sie rozgrzac.

trasa jest gruba bo to odcinek Elmotu.

Ja tez byłem na kamionkach jest fajnie nierówno wyboista trasa podbija tylne zawieszenie na betonowym zawiasie jest ciezko ale na dobrym rajdowym zawiasie jest git ja w 126 mam bile z tyłu i po 2 gumy na seryjnej sprezynie na kamionki zawsze ustawione i jest OK

Sliki beda jak najbardziej ok jesli tylko pogoda dopisze. A co do zawiasu to w moim fiacie nie wystepuje zjawisko podbijania tyłu wiec moze byc ciekawie. Jednak nie znam trasy wcale i nie wiem gdzie sa tzw. zdradliwe miejsca

Cytat:
2009-04-28 22:06:15, Walezy pisze:
Jednak nie znam trasy wcale i nie wiem gdzie sa tzw. zdradliwe miejsca

No wlasnie, piszcie gdzie trzeba szczegolnie uwazac Rok temu nie zapytalem i zaliczylem "standardowy" dzwon na Banovcach.

Walezy, popatrz na youtube, jedno takie miejsce latwo namierzysz.
druga polowa filmu

Walezy z tymi slicami to nie przesada naprawdę .
W tamtym roku na wrzesniowych kamionkach starostwo załatało dziury tym jebanym zwirkiem w zyciu dłuzszych slajdów malce nie robiłem . Jesli chodzi o zdradliwe miejsca sa wszedzie .

Tu masz Yapko zakret z wyjscia pokazany, wałsnie oto chodzi ze na kamionkach jest troszke syfu bo sie dziadostwo dorwało do porzadnych aut i tna po rowach i jest syf na drodze co do tego CRX co spinuje na filmi to nato Yapko nie patrz to ulubieniec MRUKA tera staruje w GSMP lacnerem od Steca
Walezy jak ty startujesz to ja chyba jako kibic pojad

No widze ze R888 nie kleja

jeszcze większy syf po cięciach i jeszcze większe dziury będą tydzień później - tzn. po Elmocie tak więc następne Kamionki będą na pewno gorsze pod tym względem

Cytat:
2009-04-28 13:57:39, wojtas7 pisze:
jechalem tam kilka razy, impreza jest super, dziur troche jest więc nie wiem czy zawias beton to najlepszy wybór. slicki tez raczej odpadaja bo tam jest kilka km podjazdu pod gore i raczej nie maja gdzie sie rozgrzac. trasa jest gruba bo to odcinek Elmotu.

kilka kilometrów??
Slicki dobiera sie do dystanu i temperatury,w gsmp jest dystans 3-4 km i jakoś dają sobie rade,
Chyba że te slicki hitlera pamietają...

Jak bede mial budżet hamilona to bede dobieral sliki do dystansu i temperatury, poki co to mam 2x N20 i 2x n40 michelina. jak bedzie padalo to nie mam opon

Walezy a gdzie planujecie nocowac? Bo ja myśle na obozem "na dziko" przy trasie na polance. Myśle ze dotre na meijsce koło 17ej. Także ognicho, grill, camp itd. Ktoś chetny??

dzis w Rosciszowie zamowilem noclegi i jeszcze sa. za 40 zl na osobe
tel 074 836-97-99 mozna tam sie umowic

moge ci załatwic w jedlinie po 30 . Jesion ja na 90% bede w kamionkach spał z ekipa

Ja kimam z Wami wiec jade tam gdzie Was poniesie

no to bedziemy mieli zajebiscie opuznione hamowania w niedziele

Ja tam pie****e pensjonaty. Nie po to kampa kupowałem, żeby spać po ludziach:p

A poza tym na łące to mozne drzeć jape do rana, palić ognisko i takie tam fajne rzeczy