| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-03 11:30:47 Oto co znalazłem z Mochen na szrocie! Specjalnie dla Yaro! Dziękuję Qbaletkowi za umieszczenie zdjęć na serwerze!
DaDaa:
![]() |
zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2003-09-03 11:43:04 Gdzie jest ten Kant z 74r. ? |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-03 12:07:59 duzo serca i pieniedzy... a temu psu co na nim stoi ... profanacja |
ArF Warszawa | 2003-09-03 18:14:57 Who let the dogs out? Who!? who!? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-03 19:14:27
Takiego to juz bym mógł wziąc zeby na klasyka robic |
Yaro Fiat 125p Kraków | 2003-09-03 19:31:14 74 jak sie patrzy, kompletny, dekielki nawet ma starego typu, tylko jedna lampa od autosana (tylny kierunek lewy) i kierunki boczne od syrenki. Chromy kompletne, lecz koszt niklowania będzie wyższy niż cena nowych, używanych, ale w dobrym stanie komponentów.
Wielką niewiadomą jest stan wnętrza samochodu, biorąc pod uwagę jak wygląda na zewnątrz, to wydaje mi się, że będzie problem z tapicerkami i fotelami. Pomalowany sprayem, ale nie bity - równe nawierzchnie, widać, że blacha nigdy nie była ruszana!!! (mój jak się teraz okazało miał kiedyś takiego dzwona, że dach ma przestawiony - teraz go prostują). Jak tam silnik??? czy wogóle jest ??? Patrząc po zdjęciach, auto stoi tam już x-lat, totalnie zjedzone i zapomniane. Aby go robić trzeba na prawde mieć zaplecze finansowe, warsztat i zdolności mechaniczno-blacharsko-lakiernicze, a także drugiego klasyka na "dawce". Pewnie zostatne zjechany za to co teraz napisze, ale jakby to był rocznik 67-69, ew.70 - zmieniłbym zdanie. Auto nieopłacalne do "robienia", bo za bardzo zgnite, na dodatek nie jest to już taki rarytas jak pierwsze modele niemodernizowane (więcej chromu, skrzynia przy kierownicy, inne klamki), chyba, że ktoś chce zrobić jakąś sporotwą wyczesaną hybrydę... Kolega robiący rocznik 68 pocioł lepszego 74 na żyletki prując z niego wszystko co się da (ja mam z niego m.in. fotele, tapicerke, maske, zderzak i kilka klamotów). Jak dają za darmo, to brać!!! Chociaż wydaje mi się, że właściciel szrotu nie pójdzie na cos takiego (u nas w Krakowie za Zaporożca, na którym stał opel kadett koleś chciał 1000zł !!!). ...Psa powiesić za jaja, albo nabić na pal (żywego)... ...Właścicielowi "salonu" spalić dom i zabić pozostałe psy !!!! Dzięki MAC za fotki, mam nadzieje, że nikt się na mnie za to nie obrazi... [ wiadomość edytowana przez: Yaro dnia 2003-09-03 19:40:41 ] |
Bukson F&F Wolny Słuchacz :) Polonez 1500 Bełchatów | 2003-09-03 20:14:26 Gdzie można go oglądać?? |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-03 20:19:53 Co do tych psów, to tez niezła historia, bo szedłem sobie jakgdyby nigdy nic po szrocie, a nagle coś mi tu warczy. Wróciłem sie do szrociarza i mówie że coś na mnie warczy.. on mówi ze nie ma się czym przejmować to mały piesek, niegroźny. No dobra - ide. Jestem już przy tyle znowu coś warczy... no schit, Mochu mówi kopnij w auto, kopnołem - a na maske wskakuje to śliniące się bydle...... mało co sie nieposrałem.........
dzień później te foty robiłem juz za siatką |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2003-09-03 23:44:53 tak ... tak było z tymi psami mordercami ... ten co nie jest na łancuchu to jeszcze ... ucieka przede mną ... jestem gorszy morderca ale ten na łańcuchu ... GULP |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-03 23:49:28 a oto link do znajdującej się tam SYRENY http://www.ktsw.hat.pl/zz.html
Zdjęcia mozna oglądac dzieki uprzejmości Qbaletka i Czuczu. |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-03 23:57:36 Nie ma za co mcqueen .
Sprawdzałem mozliwosci kompa to akurat sekunda i prosciej troche - nienawidze ogladac zdjec w ten sposób co mi podałes. A co do auta to jest ładne - i syrena i kant ale ja bym sie nie bawił. A cos dla maniaków - mój nauczyciel nowy jeździ do budy białym kantem z 2 oma kwadratowymi reflektorami i dziwnym wogóle. inny niz inne - barry mówi ze to włoch !!!! Wogóle faceta krecą stare fiaty i przegadalismy całą lekcje |
danielewicz 3BG Gdynia | 2003-09-04 13:47:20
Które syreny miały boczne kierunkowskazy w oryginale A ta syrenka na zdjęciach nie jest zła,poluję na coś takiego |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-09-04 14:41:31 A propos Syrenek to ostatnio po Wrocławiu jeździ za... zrobiona żółta. Nie wiem co ma pod machą ale odgłos silnika zupełnie nie przypomina orygianłu. Do tego poszerzona i obniżona na szerokich kapciach. Poprostu klapa mi opadła jak ją zobaczyłem.
Teraz prawie codziennie ja widze jak wracam z pracy - jednak jak na złość nie mam aparatu cyfrowego żeby jej fotkę zrobić. A tak poza tym gdybym miał taki aparat to ludzie... ile ja fajnych starych Fiatów 124, 125, 125, 127, 128 .... i innych starych a wyczesanych furek widzę na mieście. Wydaje mi się czasami że we Wrocławiu isnieje qlt starych aut (istna stolica oltimerów). Gdybym tylkoi miał aparat. Acha i jeszcze jedno. Miałem kiedyś Renault 14 (strona o moim autku www.renault.14.pl ) i parę razy ktoś mnie zaczepiał i pytał skąd mam taki rarytas, i że ja też kiedyś takim jeździłem tyle że nie tak wypasionym itp itd, a ja debil sprzedałem ten samochód bo był stary. Nie przebacze sobie tego do końca życia. |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-09-04 16:11:00 w krakowie jezdzi syrenka na podwozi citroena. byla na tuning show. jak ktos chce to moge wrzucic pare fotek. |
MAGNUM 125 Reda | 2003-09-04 22:00:15 Lava , mówisz renault14? a copowiesz na to- że po rumi bujają sie dwa reno FURGO takie niby sportowe coupe.. ale to jeszcze nie wszystko.. co powiesz na renault DUOPHINE 61'? to autko powstało jeszcze zanim żabojadom zaczołsię śnić renault 4cv nie mówiąc o 5cv hehe. a wspominałem ze jak tylko załatwię transport i jakiś garaż to zaraz jadę po to duophine, bo ono jest juz w zasadzie moje? hehe wiecej info jak poskanuję fotki wtedy się pochwalę.. |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-09-04 22:05:37 ja miałem Forda Taunusa 77 turiner piękna maszyna, szkoda że już jej nie mam |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-04 22:26:56 Magnum , nie Furgo, a FUEGO |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-09-05 08:28:10 A propos Fuego to już nie raz siedziałem w takim żeby qpić i rozmyślałem się. Co prawda z częsciami nie kłopot, auto fajnie wygląda i zaje... się nim jeździ, ale wszystkie które oglądałem były w opłakanym stanie, a właściciele nie wiedzieli juz sami za ile je sprzedać. Generalnie rzecz biorąc musiałbym qpić ze 2, 3 egzemplarze żeby złożyć coś co jeszcze pojeździ Jeżeli któryś z Fuego jest z silnikiem 1600 TURBO i jest do sprzedania to daj znać (tylko z takim silnikiem wrto qpić) |