| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-21 20:02:46 Dobre pytanie - tez mysle nad wycieciem kata. Slyszalem juz pozytywne opinie grupowiczow ze np. spada zuzycie paliwa, ale sie troche boje czy mi np. nie zacznie glupiec przy jezdzie na gazie. |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-21 20:04:18 mam gaz i juz dawno wywaliłem kata |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-21 20:09:45
A jakie wrazenia, plusy/minusy po tym zabiegu ??? |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-21 20:39:38 narazie mam rurke ale wsadzam strumienice, |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-22 07:51:37 Ja też wypiepszam kata bo mi już siada. A jeżdzę na gazie to nie powieniem truć. Też będę montował strumienicę ale dopiero za rok. Zwykła rurka zamiast kata też doda z 5 kucyków.
Po wywaleniu sprawdzę u kumpla na analizatorze jak to wygląda i dam znać. Ale najwcześniej w połowie października. |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-09-22 10:54:19 Kurde znowu to samo Po pierwsze raczej jest wieksza szansa, ze wzrosnie spalanie paliwa No i ostatnia sprawa - strumienica Tyle sie ciagle o tym pisze i uparcie ktos sie w to laduje. W takich autach jakimi sa wysokoobrotowe japonce strumienice sie poporstu nie sprawzdaja. Zdaza sie to niezwykle rzadko, ze ktos jest zadowolony i najczesciej jego zadowolenie nie jest poparte niczym konkretnym, zadnych wynikow z hamowni przed i po |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-22 11:32:26 |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-09-22 11:35:17 Z przegladami to jest tak, ze na kilku moich ostatnich nikt nie sprawdzil spalin, nikt nie zagladnal specjalnie pod autko, a w jednym np. kata nie mialem. Wszyscy to olewaja, chyba ze sie na jakiegos sluzbiste trafi. zaznaczam, ze nic nie zalatwialem i nie dawalem w lape. Zreszta mozna dac rurke i zostawic obudowe imitujaca kata |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-22 13:11:36
He,he. Masz rację w 100% MisiekTS. Ja też od dwóch lat nie widziałem, żeby ktoś badał spaliny. A ja się tak przejmowałem |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2003-09-22 14:33:54 A ja sie dalej bede upierac przy swoim tzn.:
wycinam kata i tłumik srodkowy, na miejsce kata wkładam strumienice dedykowana i ostatni tłumik wsadzam dedykowany(wcala niemusi byc głosny) szlifuje kolektory i głowice przy kolektorze, wymieniam wszystkie uszczelki w ukł. wydechowym. Najlepiej robic to w towarzystwie kogos kto sie na tym zna ja polecam ultera bo mam blisko i sa dobrzy w tym co robia. Szybciej wylatujace spaliny zmniejszaja opory pracy silnika, co nieoznacza ze wzrosnie nam moc samo. na oguł poprawia sie moment, czyli mozna przy nizszych obrotach zmieniac bieg na wyzszy. Niekupujcie jakiegos szajsu w sklepach z gadzetami tylko jezdzij do ludzi kturzy sie na tym znaja. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-22 15:33:17 Z tym wycinaniem wszystkiego pod drodze to moze byc wielki blad.Niby spaliny maja lzej ale zmieniaja sie parametry przeplywu.strumienia gazow i rezonans w ukladzie wydechowym ktory byl przez fabryke specjalnie dobierany.Lepiej zamiast kata wstawic sobie maly tlumik przelotowy,zostawic tlumik srodkowy w spokoju a koncowy to w/g uznania.
Nie jestem pewny czy na przegladzie podczas badania spalin norma nie bedzie przekroczona.Profilaktycznie katalize zakladam tylko na przeglad a potem wyciagam. |