Emblematy do felg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Całkiem nie dawno stałem się posiadaczem felg aluminiowych od opla. Chciałem zmienić sobie na nich emblematy, ale nie mogę ich nigdzie dostać. Więc siadłem przed kompem i wymyśliłem coś takiego:

Zastanawiam się tylko w jaki sposób można by je wykonać. Planowałem wydrukować je na folii samoprzylepnej, ale nie wiem jak długo druk by przetrwał. Zastanawiałem się czy naklejenie na to folii bezbarwnej by coś dało. Niniejszym zwracam się do Was koleżanki i koledzy z prośbą o porady.

Swoje po renowacji alusów kupiłem na allegro.Wejdź w zdjęcie w profilu to zobaczysz jak wyglądają.Nie rozumiem czemu nie możesz dobrać te z opla mają inną średnicę dekielka?
Tu masz linka do aukcji wśrod tych tutaj są też moje:
http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=naklejki+daewoo&from_showcat=1&category=3
Acha i jeszcze jedno lepsze są żelowe bo trwalsze.

[ wiadomość edytowana przez: kondziak dnia 2010-04-13 12:11:10 ]

Nic z tego nie będzie pasować. U mnie jest średnica 49mm.

No to się kurde wpakowałeś w moich jest 60mm.

Emblematy to sprawa drugorzędna. Ważniejsze jest to że kupiłem komplet alusów za 400 PLN W każdym razie plan jest taki: -Wydrukować grafikę emblematów na folii samoprzylepnej;
-Okleić je w drukarni na gorąco dodatkową folią, która zabezpieczy nadruk;
-Nakleić;
-Cieszyć się niepowtarzalnymi emblematami

400zł to bardzo tanio.W jakim są stanie? Ja rok temu za samą renowacje zapłaciłem 300zł i to po znajomości mi kolega robił.

Stan ich jest dobry. Nie są pokrzywione. Jedna z nich jest tak wyważona że nie ma ani jednego ciężarka. Można było by się przyczepić najwyżej do tego że są od wewnątrz zabrudzone jakąś farbą i ktoś chyba próbował je odkręcać zbyt dużym kluczem.

Cytat:
2010-04-13 13:45:18, kondziak pisze:
400zł to bardzo tanio.W jakim są stanie? Ja rok temu za samą renowacje zapłaciłem 300zł i to po znajomości mi kolega robił.

To kolega cię oszukał . Ja za pełną renowację ( w firmie zajmującej się tylko renowacją felg) bez znajomości zapłaciłem 240 zł

Przypominają mi one te ze 190-tki tzw. szprychy jak to ja nazywam . Ale widać że średnica jest dosć duża na 60mm wejdzie spokojnie.Chyba że to tylko na zdjęciu takie złudzenie.

Króliczek być może jest tak jak piszesz ale jak dzwoniłem po innych firmach to śpiewali nie mniej niż 100zł od sztuki bez prostowania ewentualnego.Więc rachunek jest prosty.

Cytat:
2010-04-14 08:21:05, kondziak pisze:
Króliczek być może jest tak jak piszesz ale jak dzwoniłem po innych firmach to śpiewali nie mniej niż 100zł od sztuki bez prostowania ewentualnego.Więc rachunek jest prosty.

Możliwe, jak jest mały popyt, to jak łapią klienta,to kasują tak, byle do wiosny starczyło.

Tam gdzie ja oddawałem, to opłaca się regenerować w sumie tylko alusy, regeneracja stalówek też kosztuje 60zł.
Za regenerację jednej felgi biorą 60zł, prostowanie (jak trzeba i sprawdzają to od razu przy kliencie)60zł, jak oddajesz kompletne koło to mont/demont.15zł, dopłata do niestandardowego koloru 15%.Nie wiem czy lakierują dwukolorowo. Na pewno nie polerują i nie chromują felg.

Ceny z listopada zeszłego roku.

..Za regenerację jednej felgi biorą 60zł, prostowanie (jak trzeba i sprawdzają to od razu przy kliencie)60zł, jak oddajesz kompletne koło to mont/demont.15zł, dopłata do niestandardowego koloru 15%..
[/quote]
Takich cen nie ma chyba nigdzie indziej - są zabójczo NISKIE !
- wiem bo sprawdzałem co najmniej 4-5 lokalizacji i 100zł za alusa to very optymalna cena i to bez prostowania praktycznie !

Cytat:
2010-04-14 08:21:05, kondziak pisze:
Przypominają mi one te ze 190-tki tzw. szprychy jak to ja nazywam . Ale widać że średnica jest dosć duża na 60mm wejdzie spokojnie.Chyba że to tylko na zdjęciu takie złudzenie.

Wejść to wlazły. Powiem więcej - pasują idealnie. Mi chodzi tylko o emblematy, który mają średnicę 49mm.