OT: CIAŁO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Właśnie wróciłem z kina gdzie obejrzałem filmik pt CIAŁO. Komedia jak sama nazwa mówi o trupie. Film zrobiony trochę na zasadzie FULP FICTION ( mieszanie i łączenie wątków bohaterów jednym szczegółem ) z komediami Baci MARX. Film traktuje z humorem coś co ogólnie mówiąc w katolickiej Polsce jest tematem smutku, żalu niemaże tabu. Po pierwszych kilkunastu minutach dziwnego stany dałem się porwać akcji i wychodziłem z wielkim bulem brzucha od śmiania się. Teksy niezłe, gagi sytuacyjne też, film inny
Ogólnie polecam. To rzadkość w Polskim kinie, zrobić tak nietuzinkową komedię!

Bylem na tym filmie w poniedzialek z żoną. Też nam się bardzo podobał. Dawno sie tak spontanicznie nie usmialem w kinie!

Łeeeeee, a już myślałem że będzie coś o pięknych i w dodatku nagich dziewczynach...

To mało masz ciał w necie??

W 3mieście wchodzi na ekrany film SEGMENT 76. Polecam. Graja w nim 2 DF (Niebieski KajTana i m`oj 73 jeszcze przed remontem jako biały) oraz kawałek mojego Opla. Osobiście (razem z Jarliem) wystepuje w scenie na granicy jako celnik.

Fiat KajTana jest we wczorajszej (chyba) Gazecie wyborczej,strasznie rozchwytywany

Ale której wyborczej? Lokalnej, czy ogólnopolskiej? Dodatki sa lokalne i ja w Wielkopolsce nie będę miał, a w grzbiecie głównym to nawet w Krakowie bedzie

Gdzieś usłyszałem ,że twórcy chcą robić komedię na miarę "Rejsu" i "Misia". Oj , bardzo wysoko postawiona poprzeczka. Filmu nie widziałem, ale chyba się wybiorę.
O, czy "Segment 76 " można będzie gdzieś obejrzeć oprócz 3miasta?

Mam nadzieje, że tak bo juz mi sie troche nudzi oczekiwanie na te wszystki propozycje z Hollywood