MotoNews.pl
4 Uszczelki drzwi - klasyk 2106/2107 (142870/13) - NT

Uszczelki drzwi - klasyk 2106/2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sa mi potrzebne uszczelki własciwie do wszystkich drzwi plus maska i klapa . ma ktoś moze taniooo odsprzedać ? moga byc lekko uzywane

Skorpion:
3303 21010-6107018-00 USZCZ.DRZWI PRZED. 16.30
3305 21010-6207024-00 USZCZ.DRZWI TYL 17.50
3351 21010-5604040-00 USZCZ.POKRYWY BAGAZNIKA 17.50
Nie wiem ile mogą kosztować w sklepie, ale pasują od DFa, kiedyś trafiłem na jakąś wyprzedaż i kupiłem komplet za chyba 50 zeta

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2006-04-15 22:35:58 ]

jak nie będzie w sklepie z częściami do lady to na macieja masz sklep z częściami do kantów. kup nowe.

a czy do 2107 podejda uszczelki drzwi od duzego fiata?

myślę że bez problemów

a jak sa zamontowane uszczelki ? w sumie to bardzo fajnie sie je odrywało ale co dokladnie trzymało je to nie wiem .zwykły klej do gum?

Uszczelki sie zaciska, nie klei.

to teraz troche praktyki. założylem przednia szybe postała troche (tak z 2 miesiace ) i wyskoczyła w roku tak ze widac przez szpare wnetrze jak ja umiescic spowrotem ? a co sie z tym wiąże jak sie wkłada ten klin w uszczelke ??

... no ja też właśnie porządek robię z uszczelkami w mojej świeżo kupionej 21061 z 1981 roku.
Uszczelki tylnych drzwi były sparciałe tak, że po porządnej ulewie kałuża się robiła. Zdjąłem stare (piękne, oryginalne, czarne z kwadratowymi tłoczeniami) wyczyściłem krawędzie dzwi, pomalowałem cortaninem i założyłem od łady samary... albo i jeszcze innej (gumowe i niezbyt piękne, ale nowe i szczelne).

Pytanie: czy warto w rogach drzwi (tam gdzie uszczelka zgina się pod kątem prostym) wcisnąć trochę silikonu... to żeby na pewno nigdy już nic nie pociekło.

Pytanie 2: Czy łączenie uszczelek - przerwa powinna być na dole centralnie, czy może być też bliżej boku (pytam bo nie wiem co z ewentualnymi odpływami) No i jaka powinna być szczelina pomiędzy jedną końcami uszczelek, bo przy starych to było chyba z 5 cm!!!

A propos... też czeka mnie wymiana uszczelek przedniej i tylnej szyby. JAK TO ZROBIĆ??? |(słyszałem coś o jakimś sznurku) JAK WETKNĄĆ KLIN???

POZDRO ŁADZIARZE

wciska się klin, z tego co się orientuje.

może jest nierównomiernie włożona, i warto jeszce raz ją wyjąć i włożyć.

może ktoś kto w ladzie wkłądam napisze.

ja to robiłem w fiacie, ale tak dawno że nie pamiętam niuansów i fiszek.