| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mitas LOB SYMPATYK 2,3TD : 2,5V6 Ząbkowice Śląskie | 2010-06-02 10:05:20 Witam serdecznie mam kilka pytań co do mojej omsi. Mam autko ponad 2 lata i znów pojawiają się problemy. Obecnie jestem w holandii i do polskiego mechanika mam daleko, a wiatraki w 75% zawsze mówią nie wiem albo odsyłają do dilera. Zostało mi ok. 3 tys km do zjazdu i do mechanika. Proszę o poradę, co robic?
1) Kiedy przyspieszam to szarpie, wydaje dziwny odgłos i brakuje mocy. Najczęściej na niskich obrotach. 2)Zauważyłem małą rysę na chłodnicy w górnym rogu na plastiku. Mam to już jakieś 2 tygodnie i troszkę się ślimaczy. Może walnąc? 3) Temperatura dochodzi mi do 98.C, kiedy termostat się otwiera to, często jest tak jakby zatelepało silnikiem że aż światła tracą moc. Czy to jest normalne?? 4) Pedał sprzęgła mi wibruje i drążek zmiany biegów. 5) Silniczek krokowy mam odpięty bo skakał na obrotach. Znajomy mi go czyścił benzyną i dalej nic. Trzeba zresetowac błędy na komputerze? 6) Kiedy daje podgrzewanie foteli to mi wybija bezpieczniki, kierownica ciężko chodzi i gaśnie panel od dmuchawy. Mieszkam niedaleko szrotu mogę poszukac potrzebnych części. Wytrzyma [ wiadomość edytowana przez: mitas dnia 2010-06-02 10:10:56 ] |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2010-06-02 23:31:14 Wyeliminuj zwarcie najpierw. Alternator może mieć prze to za duże za duże obciążenie. Zacząłbym od zwarcia na wiatrakach.... być może |