Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2008-04-13 20:19:40 Chyba juz czas podzielic sie z wami informacja o projekcie wakacyjnym.
Ale od poczatku. Dwa lata temu na zlocie w Hradec Kralove powstal pomysl wyprawy naokolo Polski. Niestety umarl smiercia naturalna ![]() Co sie odwlecze.... W zeszlym roku odswiezylem temat na zlocie w Zvoleniu. Tym razem bardziej ambitnie ![]() Otoz zaproponowalem paru osobom Wycieczke wakacyjna maluszkami na Korsyke. Nauczony wczesniejszymi doswiadczeniami rozpoczalem drazenie tematu zaraz po powrocie. Po paru spotkaniach ustalilismy ze jednak odpuszczamy Korsyke i jedziemy na Sycylie. I tak w okolicach przelomu pazdziernika i listopada powstala ostateczna trasa wyprawy. Wyszlo ok 6000km na ktore przeznaczamy 3 tyg. dzienne przebiegi w granicach 300-400 km. Oszacowalismy wstepnie koszty calego przedsiewziecia i zaczelismy zbieranie funduszy. Tylko dlaczego nie sprobowac znalezc sponsorow? No i zaczelo sie! Startujemy od mediow. Tu bylo ciezko ale udalo sie, mamy relacje "na zywo" na www.interia.pl" - w tym miejscu wielkie dzieki dla Gosi Krajewskiej za upor i cierpliwosc i oczywiscie za swietny kontakt ![]() Pozatym pojawia sie artykuly w Gazecie Krakowskiej i Classic Auto Na chwile obecna jestesmy takze w trakcie zaawansowanych rozmow z Orlenem, Fiat Auto Poland i PSO Nie ukrywam ze plan calego projektu ewoluowal w czasie i wzorowalismy sie na doswiadczeniach skandynawskiej wyprawy Korozji. ![]() No to teraz pare szczegolow technicznych. termin: 2-24.08.2008 trasa: 6 tys. km. Krakow-Sycylia-Krakow samochody: 3 fiaciki 126p ST przyczepki: 3 x Niewiadow n-250 (takie jak Korozji) zalogi: 3 x 2 osoby extra: poza standartowymi czesciami bierzemy zapasowe silniki i mysle ze 1 skrzynie biegow. Bede was na biezaco informowal o przebiegu przygotowan. ![]() |
![]() Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2008-04-13 21:59:04 nastepna rewelacyjna przygoda ![]() ![]() ![]() |
EksiL F&F Sympatyk Łódź | 2008-04-13 22:00:51 furious.brawo ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2008-04-13 22:34:52
remontuj kanta to tez se tak pojedziemy ![]() |
![]() Karol13 Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2008-04-14 00:20:32 Ekipa Poznańska (126poznan.pl) planuje w wrześniu 2009 wyruszyć Poznań-Turyń i coś jeszcze może po drodze ![]() Ale pomysł super szkoda ze jestem bez kasy i czasu (organizuje ogólnopolski zlot fiatów 126p w Poznaniu - temat jest na tym forum) bo bym tez sie przyłączy ![]() Życzę szerokości ![]() |
piter_s1 F&F Sympatyk Rybnik | 2008-04-14 07:33:06 ciekawy pomysł, zazdroszcze chęci i zaangażowania ![]() |
![]() pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2008-04-14 08:10:57 dla ciebie pat wygospodarujemy jakies specjalne miejsce reklamowe ![]() |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-04-14 10:17:15 wyjazd oczywiscie fajny ale tak sobie juz przy wyprawie korozji myslalem i sorry ale dla mnie sponsorzy, przyczepki czesci zapasowe silniki to kompletnie nie furious, brak wiary w przygotowanie samochodu i wlasciwie to dyskryminowanie jego mozliwosci. Jeszcze pare lat temu ludzie wsiadali i jezdzili gdzie popadnie a teraz mega wyprawy cala logistyka...
a ja wlasnie sadze ze nie furious. No ale ciagle jest to super wyprawa. Powodzenia |
![]() pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2008-04-14 11:37:55 Jaqo, nie wiem co zlego jest w tym ze szukamy osob/instytucji chetnych w pokryciu czesci kosztow wyprawy?
wez pod uwage ze jedziemy na 3 tygodnie wiec gdzies trzeba upchnac bagaze. I nie chodzi tez o to zeby przygotowac auta "po lebkach" ale zabezpieczenie w formie zapasowego silnika wydaje mi sie logiczne, biorac pod uwage ograniczenia czasowe wyprawy. ty pojechales "na ostro" i podziwiam cie za to ![]() |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-04-14 11:43:45
oczywiscie wszystko co robisz jest logiczne i sensowne! Ale - dla mnie - to takie troche dziadkowe podejscie ![]() ![]() Ale i tak bym z checia na taka wyprawe pojechal ![]() |
![]() pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2008-04-14 12:35:08 no dobra to powiem tak.
a myslcie sobie co tam chcecie ![]() FAP chce nam pomalowac przyczepki tak aby komponowaly sie z samochodami. i jeszcze jedno. odwiedzimy na miejscu pewnie niejeden szrot a tajle gdzies trzeba wrzucic ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2008-04-15 11:40:32 pozwole sobie podwiesic ten temat ![]() ![]() |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-04-15 12:21:56
Wow prze-super!
true true |
![]() borysirl F&F Sympatyk 15 x 125p OPOLE | 2008-04-15 12:28:36 Biadolicie Pany!
Fajnie ze jada i jada furjus! Mnie bardzo ciesza takie inicjatywy nawet jesli mialyby byc wpelni oplacone przez sponsorow oraz z czesciami zapasowymi. Nie kazdy jest Tony Halikiem ktory idzie az na taki zywiol jak Ty Jaqo ![]() Pterock , bede sledzil temat z ogromna ciekawoscia!! |
tabi666 F&F Sympatyk niebieski wrocław | 2008-04-15 13:47:00 że chłopaki potrafią skołować sponsora to chyba dobrze, wyprawa to znaczy koszt, a tak się troche zmniejszy, dla mnie to wielki plus!
wyprawa super, powrót do korzeni, no i te przyczepki w kolorze auta mogą ciekawie wyglądać takie zestawy ![]() |
![]() pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2008-04-15 15:37:39 nie na kazdy wyjazd wakacyjny jedziesz maluchem i nie kazdy wyjazd wakacyjny jest "wyjazdem drogi"
jesli sa chetni zeby dorzucic troche $$ to nie bede sie na nich wypinal i mowil zeby sobie wsadzili pieniadze w dupe bo ja jestem furious i sam sobie poradze. Zupelnie nie rozumiem twojego podejscia... I tez wcale nie uwazam ze nie jest to nic nadzwyczajnego. kiedy ostatnio widziales polskiego malucha dalej niz 100km od granicy (pomijajac zloty)? a jak juz jestesmy przy zlotach, to dlaczego jeszcze nie mialem okazji cie poznac? niby nic nadzwyczajnego jechac maluchem 6000km na sycylie, ale ty nawet na zlot w obrebie wlasnego kraju nie dotarles. to juz nie te czasy kiedy cale rodziny pakowaly sie do 125 albo 126 i jechaly np do Bułgarii. I to tez chcemy pokazac naglasniajac nasz projekt. [ wiadomość edytowana przez: pterock dnia 2008-04-15 15:40:17 ] |