Ksenony! - dziwnie świecą!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mój tata kupił Alfe z ksenonami, wymieniłem żarówki D2S na nowe (kupione na allegro) bo stare wogóle nie dawały światła, z tymi niby jest lepiej, światło jaśniejsze, ale nadal wydaje mi się iż nie oświetla drogi jak powinno, jak wsiadam do mojego autka z normalnymi H1 to wydaje mi sie iż jest jasniej, powiedzcie czy coś w tej Alefie jest nie tak, czy po prostu ksenony sa tak przereklamowane??

Widze ze maly odzew jest

Ja bym pojechal autem do elektryka i sprawdzil czy aby wszystko jest tam ok bo xeno raczej dobrze oswietlaja droge a nie tylko robia efekt w lusterku wstecznym samochodu poprzedzajacego

pozdr

To się może wydać śmieszne ale może klosze i/lub lustrzanki są zabrudzone ?

Hallo,tu Adalbert.W prasie zachodniej wyczytalem , ze luminator xenon,a wiec technika xenon nie nadaje sie absolutnie do zadnej wymiany przez jakiegos pseudo elektryka,lub w jakims bylejakim elektrycznym warsztacie.Sam impuls xenonowy 35000 Volt i z tym zwiazany impuls xenonowy musi byc przetestowany w fachowym warsztacie.W tym wypadku w Alfaromeo.Pozatym przy kazdej wymianie zarowek,chociaz nimi nie sa,sa to idykatory imulsow o wysokiej czestotliwosci,musza jeszcze i to bezwarunkowo byc wymienione przelaczniki impulsowe wysokiej czestotliwosci.A czy to wszysko normalny elektryk wie , czy ma do dyspozycji naprawde fachowa literature i oczywiscie wiedze i niezbedna aparature techniczna?To juz musisz sam przemyslec.Napisz co zrobiles-Adalbert

To nie jest jakas super hiper technologia kazdy elektryk powinien sie na tym znac, Oczywiscie jak to w naszym kraju mozemy trafic na ignoranta, ktory sie faktycznie nie zna a bedzie probowal cos z tym zrobic i najprawdodpodobniej jeszcze cos spiepszy.

Mnie ciekawi co to jest za alfa i czy faktycznie ma ona firmowo xeno czy przypadkiem ktos nie wlozyl jakis zarowek cool blue i nie zaswirowal ze to xeno.

Czekamy na rozwiazanie

pozdr

Witam,
- thaniel - to sa na 100% ksenony, żarówki D2S + przetwornice!
- Adalbert - szczerze mówiąc te reflektory już widziały dobrego elektryka, który nie raz miał doczynienia z takimi reflektorami i krótko mówiąc stwerdził iż jest to przereklamowane i iż jemu też czasami sie wydaje że zwykłe H1 czy H7 świecą lepiej.
A jeżeli chodzi o serwis Alfy to oni nawet nie wiedzieli co tam jest za żarówka i czy w ogóle da się ją wymienić! Dzwoniłem o 4 miejsc! i to samo zaskoczenie, "a ą ę ę eh wiem Pan" itd itp. Powiedz mi tylko cóż to jest te "przelaczniki impulsowe "? chodzi o przetwornice?

Eee z wymianą przetwornic to jakiś kit. Tam nie ma co się zużywać.

Zregenerowałem soczewki (powieszchnię odblaskową), wymienilem żarówki D2S i świecą jak nowe, ale hmm lepiej niż normalne halogeny, ale tak czy siak przereklamowane.!

a sprawdziłes wys swiateł???

W czym dokładnie rzecz? Akurat tak się składa że zajmuje się tym na co dzień,więc chętnie doradze podczas wyboru. Jaki model samochodu w ogóle posiadasz?

Jesli masz problem ze światłami to własciwie nie wiem na co czekasz - jedź od razu do serwisu i sprawdź je, ponieważ problem ze światłami jest niewygodny dla Ciebie, ale dla innych może być bardzo niebezpieczny.

Możliwe ze padł przekaźnik czy przewody są do wymiany- to już musi ocenić elektryk samochodowy i proponuję udać się tam w pierwszej kolejności.

Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny to koniecznie daj znać jak w chwili obecnej wygląda sprawa z ksenonami oraz czy udało się je naprawić,gdzie leża problem.

Mi się wydaje, że przereklamowane, wszystko jest przecież takie dzisiaj w jakimś stopniu...