MotoNews.pl
4 Stare samochody & podatki... (247387/12) - NT

Stare samochody & podatki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podatki.onet.pl/wraca-zielony-podatek-na-auta,19923,3232171,1,prasa-detal

O qrdencja, nie zauważyłem, że ktoś już mnie uprzedził z informancją

Hehe
Właśnie miałem to zauważyć.

Kurde - szlag mnie chce trafic.
Tak, powodz,musieli wyplacic kase - to teraz kasy w tak szpetny sposob skurczybyki szukaja.
W kogo uderza ? W biedakow, ktorych nie stac na nowsze auto czesto gesto, a bogaty z nowym autem, to i tak ma to w nosie.

Skurw...swinstwo !

mam 4 lady i audi.
audi 87
lada 91
lada 87
lada 88
lada 77

student ledwo na oplaty ciułam
sumujac 5x300zl zaokraglajac wychodzi 1500 rocznie
2103 nie jezdzi i audi jezdzi sporadycznie wiec za co sie chcialbym zapytac. podatek ekologiczny pfffffffffffffff nie jedno auto z 200 roku wydziela wiecej zaneczyszczen od mojej byle ktorej siódemki, protestuje. co za nierzad

to jest poprostu jakas glupota za malo kasy maja to musiel i cos wymysleć

teraz idą wybory więc może warto robic petycję, pytania do kandydatów, robić szum wokół sprawy itp.

no taaaa, znow walimy po kierowcach, i do tego albo bidnych, albo hobbystach.
A zeby ich posralo. Moze w ramach protestu zaczniemy wycinac katalizatory?

jest coś takiego jak inicjatywa obywatelska, nie ma w necie strony gdzie ktoś zbiera podpisy ?

przecież pomysł jest poroniony

to jest po to żeby zedrzeć z nas kase zedrzeć kasę z tych których nie stać na nowszy samochód ci co maja kasę i mogą sobie pozwolić na nowe samochody to nic niet racą jeszcze zyskują z nich niech zdzierają pieniądze a nie
adasco:apropo katalizatora nie posiadam w swojej ladzie a spaliny wydziela takie że stacja diagnostyczna 2 lata temu zapowiedziała że jej nie przepości trzeba szybko kombinowac kase i kupywac silnik

tu nie chodzi o kwestię stać czy nie stać ale dlaczego hobbysta który ma 4 łady lub inne stare trupy ma płacić cokolwiek za to ,że je po prostu ma.

nie dość, że oc jest obowiązkowe i nie można kupić wspólnego na kilka aut ( absurd bez uzasadnienia ) to jeszcze jakieś opłaty inne, akcyza i milion innych powodów aby wydoić obywatela bo budrzet się nie domyka i trzeba wypłacić zasiłki leniom i nierobom

czy istnieje gdzieś petycja gdzie można się wpisać ??