| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-05-14 17:26:17 .....albo ciężkiej nogi.......... |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-19 00:56:27 dziekuje za odpowiedz. Teraz jezdzi znacznie lepiej. Zrobil mape i poustawial ejszcze co trzeba. Jak zjezdze zbiornik to napisze ile spalil, no i juz nie szarpie.
Bardzo sie balam montowac ten gaz, ale on glownie tym sie zajmuje no i cenowo tez konkurencyjny do angielskich zakladow. Mam to auto juz prawie rok i swiec nie wymienialam ![]() |
_papa_ Rover 620Si Płock | 2010-05-19 06:59:36
świece wymienia się nie od wieku, tylko przebiegu. A jak często to zależy zazwyczaj od producenta. generalnie umowna zasada głosi, że na lpg co 15 tys. ale ja wymieniam co drugi przegląd czyli co 20 tys. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-20 22:51:11
no to juz czas wymienic, bo zrobilam juz nim 30tys na gazie moze 2tys.
auto jezdzi lepiej, ale jeszcze mam problem. na autostradzie gdy chce przyspieszyc, wyprzedzic kogos jest troche mulowate, nie szarpie juz jak ostatnim razem, ale ma slaba moc. I przy naciskaniu na gaz swici sie kontrolka silnika, i zaczyna migac. Jak juz osiagne predkosc ktora chcialam wylacza sie. Moze ktos cos poradzi?? Moze to znowu kwestia ustawienia, ale mape mechanik juz robil i niby wsyztsko ok. Za tydzien wyjezdzam do PL i chcialabym zeby mi to autko dobrze jechalo
Mam jeszcze pytanie, czy np. bedac w PL moge podjechac o jakiegos warsztatu na sprawdzenie tej instalacji ewentualne ustawienie, czy raczej nikt po kims nie ebdzie chcial grzebac?? |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-21 21:21:35 kolejne tankowanie....14l...no taki wynik jest juz bardziej zadawalajacy |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-05-22 11:02:57 Napisz w jakiej okolicy będziesz to ktoś z forum na pewno kogoś poleci.
Widocznie przy dużym zapotrzebowaniu na moc instalacja nie wyrabia i za mało gazu silnik dostaje, silnik spala za ubogą mieszankę i dlatego kontrolka świeci, dobrze byłoby wiedzieć jaki błąd wywala. Napisz jaki masz reduktor gazu i jakie wtryskiwacze. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-22 13:46:42 bede na opolszczyznie...
a o to wszytsko co pytasz dowiem sie w czwartek, bo jeszcze rpzed wyjazdem ma mi ustawiac, wiec napisze w czwartek. Dzieki za odpowiedzi. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-03 15:09:11 jestem rozczarowana i wkurzona
wlasnie jestem w PL, auto spalilo 15,5 litra przy 140km /h to na beznzynie spalal mi 10l. To troche za duzo, poza tym przy przyspieszaniu dalej kontrolka z silnika mi sie zapla. Mruga. Nie ma tego objawu przy bezynie. Mechanik powidzial ze to swiece, swiece wymienione i auto dalej nie pali na 2 gary ale tylko na gazie. Co robic?? Szukam jakiegos dobrego warsztatu na opolszczyznie ewentualnie slasku, bo jak tego nie suatwie to wole wracac na benzynie do domu ![]() |
bdb wielowieś | 2010-06-04 12:45:33 tyle to pali mój dodge charger 5,7 hemi przy tej prędkości
zajedź może do Opolski Serwis Gazowy na ul. Oleskiej masz instalację stag, i jeśli zamontowane wtryski słabej jakości, to może ich wina, ale to tylko domysły |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-05 09:14:13 Bylam juz na Pruszkowskiej, podlaczyli do kompa ewidentnie nie pali na 1 zawor, moge odstawic do nich auto na 1 dzien, jesli nic groznego 150-200pln jesli cos do wymiany no to cena wieksza. Gazownik z UK pokryje mi tego koszty. No ale jeszcze zajade tam gdzie mowisz. Dizkei |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-09 13:08:15 Bylam na Oleskiej, powiedzieli ze sa za cienkie rurki i trzeba wymienic na nowe, koszt wymiany 400pln. Na tym moze sie jednak nie skonczyc.
Czy Waszym zdaniem ma to znaczenie ze nie pali na ten jeden gar?? |
bdb wielowieś | 2010-06-09 23:54:00 jeżeli chodziło im o miedź od zbiornika do reduktora, to nie ma to wpływu na jeden niedziałający wtryskiwacz |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-10 00:18:12
tak o to wlasnie chodzilo, wogole to bardzo niechetni byli do rozmowy, potem wogole powiedzieli ze oni tego nie robili i nie chce im sie grzebac to nie wiem po co kazali mi przyjezdzac,
Oddalam do chlopkow na Pruszkowskiej, jutro dowiem sie cos wiecej to napisze. |
Fuli5 Rzeszów | 2010-06-13 11:40:07 14l czy 17 jak na volvo to dla mnie za dużo.. sam jeżdżę volvo 2,4 z tym że instalacja landirenzo, w stga w życiu bym się nie pchał... to spalanie na poziomie 9l trasa do 11 max od dzwonu 12 przy ciężkiej nodze i klimie w miasto,,, jak ma ci palić do 17 litrów to po co w ogóle jeździć na gazie :p
Druga sprawa mówiła coś o przymuleniu itp.. sprawdź sobie sondy lambda, jak są do wymiany to volvuś często jest a) przymulony b) może palić jak smok! ale z reguły zapala się wtedy ikonka check engine ... komunikat błędu to często "zbyt bogata/uboga mieszanka la la la" |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-14 10:25:13 Fuli5, oczywiscie ze nie ma sensu taka jazda, jesli ma mi dalej tyle palic to auto sprzedam po powrocie do UK. Bedzie mi szkoda, bo duzo rzeczy mam przy nim porobionych i dbam o to autko jak o zadne inne
polecam wszytskim chlopakow z Pruszkowskiej z Opola. Autko teraz jezdzi super, nie ma roznicy czy beznzyna czy gaz, nic nie szarpie i nie przymula. Powodem tych wczesniejszych objawow bylo zasysanie powietrza do silnika, jakas nieszczelnosc. Teraz komputer nic nie pokazuje. Zostaje jeszcze kwestia spalania, napisze jak wyjezdze caly bak. |