[126p] Polski Fiat (650) 1984r brązowy klasyk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,Chcialbym zaprezentowac Fiata 126p z 1984 roku ST stan autka jest bardzo dobry brakuje mu troszke do idealu poniewaz posiada kilka odprysków niewidocznych. O godzinie 12,45 stalem sie posiadaczem tego pieknego fiata.

Na dzien dzisiejszy auto wyglada tak

Kolor jest o wiele jasniejszy tyllo to ze wzgledu ze zdjecia sa robione telefonem

W niedalekich planach
1) dobrac orginalny lakier i zlikwidowac ryski
2) montaz lusterek typu lezki w przyslzym roku cos z rodzaju Cromodoro astro lub Vitaloni
2) malowanie felg na orginalny srebrny kolor i montaz orginalnych nowych kolpaczków metalowych FIAT
3) Emblemat metalowy nowy 126p na tylna klape
4) Nowy emblemat Polski Fiat obecny znaczek stracil kolor
5)Halogeny typu Zelmot chromowane
6) Z czasem moze Kierownica Monte Carlo
7) ramki lefrektorów z daszkiem z czasem aluminiowe
8 ) Radio Safari
9) obrotomierz lumel ms2
Reszta przyjdzie z czasem

Prosze dodawac swoje komentarze oraz opinie
Pozdrawiam

Skorzystam z zaszczytu bycia pierwszym i powiem że ładniutkiego dorwałeś maluszka. ja bym jeszcze pióra wycieraczek zmienił na chromowane(mam w garażu do sprzedania),i jakieś chlapacze z wcześniejszych lat.

Ładniutki ten maluszek i jeszcze na blachach z mojego miasta. Życzę powodzenia w dalszych modach.

Bardzo ladny ten maluszek jest juz w obecnym stanie .Modyfikacje uwazam za bardzo gustowne jedynie co zrobilbym w tej chwili to sciagnal te kolpaki bo troszke szpeca tego maluszka.Gratki z powodu zakupu.

Felgi bedą pomalowane zgodnie z rocznikiem tzn na siwo i zalozone kolpaczki metalowe FIAT

Ty byś FLa skończył a nie klasykiem się zajmował
Nie no ładny youngtimer a plany nie jakieś zwariowane więc wszystko ok

Jak chcesz to Ci mogę załatwić zelmoty chromowane.

Dzisiejsza sesja
umylem oraz spolerowalem cale auto pasta Amway
Zamontowalem emblemat 126p metalowy chromowany
Umylem zderzaki oraz spolerowalem pastą
Przede wszystkim usunolem wszystkie plamki spwodowane po resztkach odchodów ptasich

Jutro wybieram sie do polmozbytu po znaczek Polski Fiat oraz gumy pedałów

Na zimnym silniku zapalil z pierwszego

Zdjecia niestey robione telefonem, cyfrówka sie zepsula nie oplaca sie reperowac wiec mysle ze w przyslzym roku juz kupie cos porzadnego

Aktualnie poluje na radio safari 2 piura wycieraczek niklowane i korbke chromowaną poniewaz jak zauwazyliscie u mnie jest jedna chromowana a druga plastikowa

O cud malina Ale do polerki się nie przyłożyłeś (pokrywa komory).

Spód zdrowy? Hamulce dobre? Nic nie skrzypi?
Gratuluje zakupu, jak ja bym go kupił to i tak bym go rozebrał

jade w piatek na dzialke wiec poprawie

dzieki za uwage

Gdzies wyrwal takie maluszka w takim stanie? Chyba sobie takiego kupie jak odloze troche talarow Odnosnie niklowanych pior wycieraczek gdzies mialem(do wymiany guma i przydalo by sie je wypolerowac-wyczyscic) wiec jak znajde to Ci je oddam za piwko,chromowane korbki tez bys sie znalazly jak dobrze poszukam
Ps ciekawe miejsce mocowania gasnicy

Cytat:
2009-07-15 11:02:09, Paszczus pisze:
Gdzies wyrwal takie maluszka w takim stanie?

sądując po rejestracji to kaszlak jest z Kraśnika (taka miejska wioska 40 km od lublina)...

milusi
w Puławach też taki stoi nawet kolor i rok się zgadzają stan też raczej podobny chyba jakiś dziadek nim śmiga

UPP pod dlugiej przerwie niepisania na forum
Tajle odnowione oraz pomalowane czarnym matem

W niedziele najprawdopodobniej montaz

Dzisiaj okolo 16 wybralem sie do garazu aby wyczyscic oraz odmalowac kolpaki FIAT i natrafilem na bardzo milego dziadka który ma FL z 89 roku mozna powiedziec w perfekcyjnym stanie .Przejde do rzeczy tzn podszedlem do niego aby popytac go o przebieg itp itd.Zapytal sie mnie czy jestem wolny w celu pomocy posprzatania garazu no powiedzialem czemu nie kolpaki byly juz skonczone wiec bylem wolny.Gdy juz posprzątalem dziadek otwiera szafe i wyjmuje te oto felgi powiedział cytuje Skoro sie tyle napracowales mlody czlowieku nalezy ci sie nagroda.Te felgi byly mu niepotrzebne gdyz zagracaly mu garaz a ja powiedzialem ze chetnie je wezmę gdyz mam równierz fiata 126p i przydadza sie

Jeszcze nie wyczyszczone jutro wybiore sie do garazu i je doglebnie wyczyszcze wkrótce dojdzie jeszcze piąta felga gdyz szanowny dizadek przywiezie ja od siebie z piwnicy

Przepraszam za jakość komórkową jutro wyczyszczei zrobie lepsze zdjecia

Szkoda mi ich narazie montowac do mojego ST gdyz mam plan jeszcze w tym roku odremontowac obecne felgi

zawitalo do klasyka chromowane lusterko

Zdjecie przed czyszczeniem

Zdjecie po czyszczeniu

W tym tygodniu dojdzie mi jeszcze jedno identyczne lusterko do kompletu
które również pokaze

Nowy Tajl

Koreczek(odswiezony) pomalowany czarnym lakierem matowym

dzisiaj rano doszlo mi lusterko do kompletu
Tak wygladalo przed czyszczeniem

Na ramieniu widoczne slady po bialej emulsji

A tak wygląda obecnie komplecik

Dzisiaj tylko wybieram sie do sklepu po komplecik chromowanych srubek
Jak dopisze pogoda to w tym tygodniu renowacja felg
Nowy Gadzet
Ramka na deske rozdzielczą

zostala dokladnie oczyszczona oraz wypolerowana zamontowalem na niej znaczek F/I/A/T

Nowe tajle

Radio mozna powiedziec jest w idealnym stanie napenwo zostanie zamontowane (jest nawet chyba nowe
Ramiona nabylem okazyjnie wiec bedą na zapas
Gałki-mysle ze pozostanie orginał
Przepraszam za format komórkowy// na początku przyszlego roku napewno nabęde cyfrówke
Zdjecia z dzisiejszych prac

Narazie kolpaczki metalowe Fiat prowizoryczne czekam na nowiutkie z polmozbytu
Nowy tajl
Nowe kolpaczki metalowe Z napisem F/I/A/T
Sa lekko ukurzone poniewaz przelezaly kilkanascie lat na półce polmozbytu

Witam,Doszedlem do wniosku ze radio Safari 2 nie pasuje technicznie czyli kieszen maluchowska jest za durza wiec nabylem drogą kupna safari 5 w dosyc dobrym stanie twierdze nawet ze radio jest nowe

Mysle ze bedzie lepiej pasowac do calosci

Witam,nowy Tajl do 126p,Chromowane Halogeny

Pozdrawiam

Wszystko pięknie fajnie ale błagam Cię zmniejszaj fotki przed publikacją na forum!

Też mam takie jedno lustereczko ale zostawiam sobie je widze że maluszek się coraz piękniejszy staje Powodzonka

Nastepne zdjecia beda mniejsze/przepraszam

Staje sie piękniejszy ale to jszcze nie to

Aktualnie zamówilem skórzana kierownice Monte Carlo zobacze jak bedzie to współgrac z resztą

Co on tak wysoko siedzi . Gdzie masz chromowane korbki szyb ? Wszystko fajnie choć mi osobiście ramki reflektorów z daszkami strasznie się nie podobają.

P.S. Zmniejszaj foty bo nie da się tego oglądać.

Nowy tajl,Kierownica Monte Carlo

Przed

Po szlifowaniu oraz lakierowaniu

kierownice oceniam na bardzo dobry stan lecz poszukuje klaksonu orginalnego Monte Carlo Bądz seryjnego Fl z napisem F/I/A/T

Nie wykluczam ze nie zostanie zamontowana w brązie niebawem zobacze jak bedzie wyglądac stylistycznie
Wczoraj zostal sprzedany mój drugi maluszek FL wiec moja uwaga do konca wakacji skupiona będzie na brązie po wakacjach brązek zapadnie w sen zimowy w cieplym garazyku

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Rarytas dnia 2009-08-28 18:14:33 ]

trochę małe zdjęcia .....

Kur#% człowieku już 5 raz widzę jak wrzucasz takie kloce do tematu i 5 raz Ci ktoś uwagę zwraca. Wklejaj miniaturki albo pomniejszaj foty