Usługi transportowe krajowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy ktoś się orientuje (ktoś ze śląska) w której firmie najtaniej wyślę paczkę gabarytowo o wymiarach 60x80x110cm i o wadze około 50kg? Chodzi o wysyłkę do Bydgoszczy.

A może ktoś się tym zajmuje i by mi po klubowemu taniej takie coś zabrał w tamte strony?

Proszę o kontakt tutaj lub telefonicznie 507098993 lub poprzez gg:9176647

Pozdrawiam

a może tutaj?
wysylaj taniej

DHL za mniej niż połowę ceny wysyłałem już nimi więc firma sprawdzona. Jedyna różnica to taka, że za paczke płacisz z góry przelewem i samemu drukujesz list przewozowy.

Pozdrawiam
Robert

I to jest ostateczna cena jaką ponoszę za przesyłkę? To co mi wyświetla w oknie nadaj przesyłkę? bo te same informacje jak wpisuje na stronce UPS to mi mówi o wiele wyższe ceny :> i to o 200zł. Oni nie biorą pod uwagę ile to km przejedzie? :>

To co wyliczą Ci na stronie wysylajtaniej.pl jest ceną ostateczną i to płacisz.
Działa to tak, że właściciel tej firmy wpadł na genialny pomysł i podpisał z DHL i UPS umowy na gigantyczną ilość wysyłanych paczek. teraz "udostępnia" wysyłanie ludziom prywatnym pobierając sobie jakąś tam prowizje, ale dla normalnego człowieka i tak jest to o wiele tańsze rozwiązanie

Pozdr,

Cytat:
2010-06-17 22:31:14, seboos pisze:
I to jest ostateczna cena jaką ponoszę za przesyłkę? To co mi wyświetla w oknie nadaj przesyłkę? bo te same informacje jak wpisuje na stronce UPS to mi mówi o wiele wyższe ceny :> i to o 200zł. Oni nie biorą pod uwagę ile to km przejedzie? :>

Prawdopodobnie to jest ja cena bo Ty wysyłasz jedną paczkę ale ze strony z której korzystają setki użytkowników. Musisz wiedzieć o tym, że firma która ma domenę wysyłajtaniej.pl ma podpisaną umowę globalną i zupełnie inne ceny niż Ty wysyłając sporadycznie. Oni w umowie z DHL/UPS czy innym przewoźnikiem określają wolumen przesyłek na np 1000 paczek miesięcznie i osiagają np cenę 9-12zł netto za karton do 30kg a oferują wysyłkę takiej paczki Tobie np za 18zł netto. A to i tak taniej niż bezpośrednio u UPS/DHL bo gdybyś chciał wysyłać bezpośredni przez nich to zamiast 18zł netto byłoby 30-40zł netto - magia hurtu

Tak więc nie dziw się tylko ślij przelew , drukuj list przewozowy i czekaj na kuriera DO tego wszystkiego jest duże prawdopodobieństwo, że w koszulce UPS czy DHL i tak przyjedzie pracownik firmy X, która jest tylko podwykonawcą wcześniej wspomnianych potentatów

Dzięki bardzo za pomoc

Cytat:
2010-06-17 22:57:51, YeLonkoskY pisze:
DO tego wszystkiego jest duże prawdopodobieństwo, że w koszulce UPS czy DHL i tak przyjedzie pracownik firmy X, która jest tylko podwykonawcą wcześniej wspomnianych potentatów

Chyba żadna z firm kurierskich nie ma swoich kurierów tylko podpisane umowy z podwykonawcami, często dysponującymi flotą kilkudziesięciu aut.

Cytat:
2010-06-18 06:58:14, piotr_ek pisze:
Chyba żadna z firm kurierskich nie ma swoich kurierów tylko podpisane umowy z podwykonawcami, często dysponującymi flotą kilkudziesięciu aut.

Oni mają jeszcze swoich kurierów bo do mnie przyjeżdżają też kurierzy bezpośrednio z UPS czy DHL, DPD albo TNT ale faktem jest, że firmy odchodzą od tego na rzecz podwykonawców bo lepiej rozliczać się fakturami niż martwić urlopami wypoczynkowymi-macie/tacierzyńskimi- chorobowymi itp

Nie mogę już edytować poprzedniego posta więc jestem zmuszony pisać w nowym

Tutaj jest porównywarka cen usług stron internetowych oferujących przesyłki kurierskie - możesz sobie wpisać parametry paczki i porównać ceny.

Ja z tego nie korzystam bo mam umowę (choć przyznam, że niewiele korzystniejszą) ale polecam każdemu kto potrzebuje wysłać coś od święta.

Ja korzystam z " 7 ".
Za paczkę do 30 kg płacę 11.50 Brutto już.
Jeśli paczka przekracza 200 cm to opłata wynosi 5 zł dodatkowo.

Paczka przekracza 30kg.i jest to sprzet agd a konkretnie kuchenka i boje sie tego wysylac jako paczke. Potrzebuję raczej palety ale ztego co widzialem to drogo wychodzi...

To zależy od tego co rozumiesz przez "drogo"?
Jak wpisałem 60kg, wysokość 120cm i ubezpieczenie 1500zł z adresu prywatnego na prywatny to najtańsza paleta kosztowała 73zł brutto i to jest rewelacyjna cena. Nawet 100zł to też będzie dobra cena do standardowo firmy kurierskie wożą palety za 130-160zł netto i unikają adresów prywatnych. Nikt nie będzie targał palety w cenie kartonu.

Ja silnik espero przetransportowałem za około 100zł netto ale to taka niestandardowa paleta i były przeboje z odbiorem.

No właśnie mnie taka cena interesuje,ale jak już mi wylicza strona danego kuriera to ceny oscylują w granicy 130-150zł

Załątwiłem kuriera praktycznie spod nosa. Cena 70zł za europalete do 60kg

firma FTL

No właśnie chyba nawet ta firma mi wyskoczyła jako pierwsza z ceną 73zł gdy wpisałem wspomniane parametry na podanej przeze mnie porównywarce. Trzeba było wejść w zakładkę palety to już dawno byś na nich trafił