Szukam informacji na temat FSO 1500 z silnikiem 1.6 ..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niewiem tego na 100% ale chyba stałem sie posiadaczem takiego modelu. Mój "fiacik" jest z roku 1990 , czy wtedy były montowane FSO 1500 z silnikiem 1600 od poloneza?

Podaj mi numer nadwozia i numer silnika to moze cos sie da ustalic. Masz na samochodzie znaczek 1.6 ME ???
Za pare dni jade do Bialegostoku, wiec moze moglbym zobaczyc takie cacko... o ile to oryginal.

Pozdrawiam
Adamus

Adamus w swoim zywiole

Wróż Adamus prawde ci powie podaj acz zacny panie kilka numerkow a wszystko a twym rumaku wiedziec bedziesz

pozdr

..czyli mówiąc wprost chodzi o Silnik od Poloneza 1600 zwodniczo ukryty pod niepozorna karoserią Trzech Cegieł? UUU! to musi byc niewąski madafaka!..

[ wiadomość edytowana przez: ireq dnia 2003-09-12 20:03:16 ]

Jest o tym silniku w DF sporo napisane w 'Naprawie ...125.." Autor Kaim. Ja takiego auta nie widziałem ale podobno były. Oczywiście silnik jest taki sam jak w poldku.

Mój kant miał silnik 1.6 ale to przekładka. Ale nie wierzę, żeby na silniku nie było jakiegoś oznaczenie 1.6 - przecież to raczej powód do dumy a nie do wstydu. Zobacz na bloku z prawej strony tuz przy mocowaniu skrzyni biegów.

a msz fiata wiśniwego czy białego??

Cytat:
2003-09-14 09:18:57, wwxx pisze:

Różowego w zielone gwiazdy. Mnie to pytanie wydaje się conajmniej podjerzane !

Na bloku jest standardowy napis 1600, a kolor jest wiśniowy, jest teraz w totalnym remoncie silnkia ( szlify czego sie da ,itp)

Cytat:
2003-09-14 09:18:57, wwxx pisze:

To pytanie wydaje mi się szczególnie ważne,dla ustalenia stanu faktycznego.

A numer nadwozia masz? :O
Adamus