MotoNews.pl

[126]pytanie o poduszki pod skrzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak to jest z poduszkami pod skrzynie do bisa?? czy rzeczywiścnie one są dużo wytrzymalsze od zwykłych maluchowskich?? czy słyszeliscie żeby w sporcie ktoś zamieniał poduszki z 650 na poduszki z bisa?? Pozdrawiam, Maciek

Ja mam dane 4 poduszki pod skrzynie, cąłkowity brakl problemów, silnik sztywno siediz, biegi wchodzą idealnie, wytrzymały 4 kjs i pare treningów i nie zapowiada si ezeby miały sie zerwac, polecam patent

Ja zakładałem poduchy od Bisa do Malcarka. Trzeba nagwintować w skrzyni otwory i wkręcić szpilki. Tylko jak możesz to zrób to dokładnie i wkręć szpilki na jakiś klej typu Loctite.
Jak tak zrobisz , zapominasz o problemie poduszek pod skrzynią. dodatkowo ja włożyłem twarde silent blocki zamiast seryjnych.

Cytat:

Ja mam dane 4 poduszki pod skrzynie, cąłkowity brakl problemów, silnik sztywno siediz, biegi wchodzą idealnie, wytrzymały 4 kjs i pare treningów i nie zapowiada si ezeby miały sie zerwac, polecam patent

masz może jakieś foty takiego rozwiazania??

Cytat:
Ja zakładałem poduchy od Bisa do Malcarka. Trzeba nagwintować w skrzyni otwory i wkręcić szpilki. Tylko jak możesz to zrób to dokładnie i wkręć szpilki na jakiś klej typu Loctite.
Jak tak zrobisz , zapominasz o problemie poduszek pod skrzynią. dodatkowo ja włożyłem twarde silent blocki zamiast seryjnych.

no okej gregor a jak z kosztami ?? i skąd wytrzasnąłeś twardsze silentblocki??

Dorobiłem z tzw. POLIBUSZA- czyli pouliretanu. Mozna to kupić na giełdach samochodowych w postaci długich lasek, koloru np żóltego Średnica 4-6 cm.

Cytat:
2005-07-01 23:31:02, Abdull pisze:

Jak ?

Cytat:
2005-07-01 23:31:02, Abdull pisze:

Mógłbyś to pokazać na jakimś rysunku lub fotce jak się to montuje??

jedną poduszke montujesz pod skrzynią na łyżwie trzymającej pozostałe dwie a drugą montujesz nad skrzynie

ja osobiście jeżdze na trzech i jest okej

Cytat:
2005-07-02 11:30:19, lukaszc pisze:
jedną poduszke montujesz pod skrzynią na łyżwie trzymającej pozostałe dwie a drugą montujesz nad skrzynie ja osobiście jeżdze na trzech i jest okej

A jak ta nad skrzynia umocowac ??

psze bardzo

Zdjec niestety nei mama, al ejest to proste jak konstrukcja cepa

2 wieszaki, 4 poduszki, wieszkai zespawujesz ze sobą podobnie poduszki (tylko ostrożńie zeby nie popalić gumy) i przykecasz j amam to trochu źle zrobione gdyz mam przykrecone za jeden wieszak i za jedne poduszki, ale spełnia swoja rolę idealnie

lukaszc
Miałem tak samo zrobione.
Ale mnie wkurw**,ze te rozwiazanie cholernei przenosi wibracje na bude...
Jak sie stoi na swiatłach,na biegu jałowym.To mozna kurw** dostac bo auto trzesie sie jak galareta

A ma ktoś zdjecie tych poduszek od bisa ale już przerobione do 126p

Niestety raczej ma buczek.
Patent który pokazuje LuKaszc jest dobry tylko na kjs i tyle .
na codzien tragedia - trzesie jak cholera...

Powiem ze odkad silnik nei ma takich drgan to problemów nie mam

a ja proponuje kupić dobre poduszki w sklepie, a nie jakiś chłam najtanszy i problemy znikną

lepiej zlikwidowac bujanie sie silnika na boki tyle ile sie da bo to jest glownym powodem zrywania poduch. i jak poduchy tylko oryginaly fiat/lancia.

p.s. sam mam rozwiazanie 2x sanki 4x poduszki, zespawane razem i jest bajera.

Bisa były by lepsze tylko czy musze gwintować tą skrzynie na jednej sróbie nie da rady albo odwrotnie 2 sruby na ta poprzeczke a jedna na skrzynie zreszta nie wiem jak to dokladnie tam wyglada. Ma ktoś instrukcje w pdf do bisa

Cytat:
2005-07-05 00:22:53, ZoLt4R pisze:
lepiej zlikwidowac bujanie sie silnika na boki tyle ile sie da bo to jest glownym powodem zrywania poduch. i jak poduchy tylko oryginaly fiat/lancia. p.s. sam mam rozwiazanie 2x sanki 4x poduszki, zespawane razem i jest bajera.

zarzućcie fotami jak to jest zrobione

u mnie buda nie trzęsie na tym patencie
trzesie teraz jak obciąłem tulejke przy mocowaniu silnika

No z obcinaniem tej tulejki wiążą się niestety wstrząsy na wolnych.. Ja próbowałem regulować długość tej tulejki podkładkami ale na więcej niż mam nie pozwala mi kolanko/kolektor wydechowe/y. Poza tym jak za dużo podniosłem, to sprężyna była za miękka i na dziurach kolanko waliło o belkę silnika!
Teraz mam tulejkę krótszą a na nią założoną gumkę czy dwie (poduszki ze 125). Żeby znaleźć optimum trzeba to rozebrać i złożyć kilka razy.

Cytat:
2005-07-05 10:26:30, lukaszc pisze:
zarzućcie fotami jak to jest zrobione

akurat jestem w trakcie robienia skrzyni i porobilem fotki patenty 4x poduszka + 2x sanki.