[k] pas tylni, belkę pod pas i tylnią klapę do 125p kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, w rozsądnej cenie. Jeśli ktoś ma, zapraszam na priv.

co to jest pas tylni?

Element blacharski pod tylną klapą między błotnikami, z którego wychodzą mocowania zderzaka. Definicja mało encyklopedyczna, ale chyba wyjaśnia zjawisko...

obawiam się, że nie załapałeś stasiowego sarkazmu.
TYLNY k..wa, TYLNY!!!

[ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2010-07-10 22:17:49 ]

looz, żem myslał, że obie formy so dobre, ale jestem ekonomistom a nie polonistom...chwała kolegom za czujność rewolucyjna...

Jak ja chodziłem do szkoły to takich rzeczy uczyli w podstawówce, a jak bym napisał ekonomistą przez "om" na końcu to bym dostał kopa w pas tylny

Cytat:
2010-07-11 08:06:51, pavlus pisze:
Jak ja chodziłem do szkoły to takich rzeczy uczyli w podstawówce, a jak bym napisał ekonomistą przez "om" na końcu to bym dostał kopa w pas tylny

Wtedy uzasadnione byłoby powiedzieć "pas zadni", nie mylić z "zadny"

jakie wykształcenie takie ekonomista

Zaiste panel dyskusyjny o meandrach języka polskiego wiele wnosi do tego wątku. W obliczu istnienia tak licznej rzeszy strażników "czystości języka" proponuję wprowadzić na forum nową kategorię "kącik miłośników poprawnej polszczyzny", gdzie można będzie bez zaśmiecania wątku podyskutować o tym jakże niebanalnym i wzniosłym aspekcie życia każdego człowieka, jakim jest posługiwanie się mową i pismem...
P.S.1. Krzemowy, tez o tym myślałem, ale teraz mnie ośmieliłeś...UWAGA! Nie potrzebuję już pasa tylniego, belki i tylniej klapy, ale jeśli ktoś jest w posiadaniu zadniego pasa, belki i zadniej klapy do kombiaka, uprasza się o info na priv

P.S.2. W razie wątpliwości terminologicznych, proszę odwołać się do definicji, umieszczonej w poście na wniosek Stasia...

[ wiadomość edytowana przez: drtomee dnia 2010-07-11 10:46:41 ]
P.S.3. Gdyby ktoś czuł niedosyt poprawianiem błędów na forum, to mam do sprawdzenia duże opracowanie na temat rynku pracy...

[ wiadomość edytowana przez: drtomee dnia 2010-07-11 10:48:52 ]
P.S.4. Nie napisałem, że ekonomista z wykształcenia, bo może z zamiłowania więc kolego Trool odpuść sobie takie inwektywy...

[ wiadomość edytowana przez: drtomee dnia 2010-07-11 10:52:09 ]

Wszystko już zanabyte, post do usunięcia.