MotoNews.pl
8 Gdzie w Wawie zrobić wydech w Ładzie? (226399/12) - NT

Gdzie w Wawie zrobić wydech w Ładzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

gdzie w Warszawie wymienić cały układ wydechowy w 2106?
najlepszy byłby warsztat w którym na miejscu można zakupić wszystkie tłumiki po rozsądnej cenie...
znacie adresy, telefony - jakies godne polecenia?

zrobiłą mi się dziurka w tylnym ale nie dziwne bo mam wszystkie tłumiki oryginalne!

Dawno mnie tam nie było, ale kiedyś często (woziłem tam auta z warsztatu, z którym współpracowałem) korzystałem z usług warsztatu na Samochodowej 9, tel.: 843 11 44. Nie są może jakoś zniewalająco tani, ale robią porządnie i można wsjo kupić na miejscu, ew. przywożą w ciągu kilku godzin/na następny dzień.

Drugi sprawdzony tłumikowiec, którego znam jest na obrzeżach Warszawy (niedaleko krzyżówki Lazurowej z Górczewską): Blizne Łaszczyńskiego, Zielna 13, 502 219 518. Tam powinno być taniej niż na samochodowej, ale w cholerę daleko, zwłaszcza, jeśli startuje się z np. z Pragi. Co prawda jest tam pętla tramwajowa i autobusowa, więc ew. dojazd komnikacją miejską jest, ale robi się z tego spora wyprawa.

Ja polecam zaklad na Harfowej, od Al. Krakowskiej. Zaklad z tradycjami, jest tam od kiedy pamietam, z kolegami naprawiamy wydechy u nich, bardzo profesjonalne podejscie, pracownicy z ogromnym stazem i praktyka. Zero fuszerki, a i dogadac sie idzie!

Jakbys znalazl jelenia ktory dobrze wymienia, ale mu sie nie chce kupic czesci - sa tacy , jest fajny sklep na Chlodnej - srodkowy tlumik okolo 80 PLN, koncowy 45.

Cytat:
2009-01-28 09:06:54, Konriii pisze:
zrobiłą mi się dziurka w tylnym ale nie dziwne bo mam wszystkie tłumiki oryginalne!

Z którego roku to auto ? Może powinno być "....jedna dziurka więcej" ?
Na szczęście można jeszcze kupić kompletny tłumik do 2106, za wymianę chcą w Warszawie zwykle ok 50 zł za jedną część czyli 150 za całość.
Odświeżam temat bo mam pytanie odnośnie mocowania tłumika w 2106 .
Czy między tłumikiem środkowym a końcowym to oryginalnie było jakieś mocowanie do podwozia ?
U mnie nie ma i całość opada w dół, rwą się zaczepy gumowe tłumika końcowego .