| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2010-08-13 13:59:20 Mam prośbę czy jest ktoś kto mógłby coś mi kupić na ebay usa i w miarę bezboleśnie dostarczyć na wskazany adres ?
Mam zero doświadczenia w materii i nie wiem czy na wszystko jest cło ? Czy na złom elektroniczny np. nie ma ? Będę wdzięczny za info. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2010-08-13 22:16:51 kto wie?
mam konto na ebay.de - mogę licytować w usa? jakieś niespodzianki po drodze, oprócz wysokich opłat za przelew? |
ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2010-08-14 14:58:50 Poza tym trzeba patrzeć który sprzedający ma w opcji wysyłkę poza USA (a jak nie ma, to zapytać czy mimo wszystko by się zgodził - niektórzy na to idą) i w jakiej cenie - rozstrzał jest duży. Z reguły firmy wysyłają zakupy z rachunkiem / fakturą (invoice) i od tego co jest na papierze jest clone. Często też doliczają podatek w przypadku sprzedaży poza USA, także przed zakupem dobrze wszystkiego się wywiedzieć
Przy odrobinie szczęścia i siły perswazji z niektórymi da się dogadać właśnie na formę gift'a tak jak wspomniał zork. |
damianw Szczecin | 2010-08-15 09:13:11 Hej
zobacz priv
Pozdrawiam ![]() |