[MK VII] problem z hamulcami bębnowymi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam pytanie wczoraj odebrałem samochód z warsztatu po wymianie m.in. kompletnych hamulców z tyłu bębnów szczęk cylinderków samoregulatora .A tutaj lipa pedał hamulca jakiś taki miękki przed wymianą nie było tak miękko.Powietrza w przewodach brak sam osobiście z kolegą jeszcze dziś odpowietrzałem a tu dalej lipa.Właściciel warsztatu powiedział że szczęki muszą się ułożyć.I właśnie tutaj jest moje pytanie czy to prawda że szczęki muszą się ułożyć aby dobrze pracowały czy jest inna przyczyna braku hamulców z tyłu?????

No niby muszą się ułożyć to raz, dwa to należy podjechać na stację diagnostyczną i sprawdzić czy rzeczywiście nie hamują należycie koła bo w większości przypadków jest to subiektywne odczucie. Po trzecie primo jeśli masz abs to odpowietrzanie nie jest już tak proste i może faktycznie gdzieś siedzi powietrze jeszcze.

sprawdzałem!!! Na lewarku podniosłem auto i na wciśniętym hamulcu nożnym kolega mógł rękami obracać tylne koło
A ABS-u nie posiadam

[ wiadomość edytowana przez: Pawlak77 dnia 2010-08-29 10:51:39 ]

Albo samoregulatory do bani albo jednak powietrze. Przepompujcie przez niego ze dwie butelki płynu.

samoregulatory nówki w zestawie były razem z bębnami

No to jeśli są dobrze założone to tylko powietrze zostaje.