| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-10 20:52:49 Witam muszę zmienić hamulce tj. 4 szt. bębnów ( fabryka najlepiej) 4 szt. tłoczków przednich 4 szt. ferod ( fabryka, bo na ferrodo brak $)
Jeszcze dochodzi do tego pompa i przewody elastyczne i linka od ręcznego. Wychodzi jak nic 250 zł!!!!! I tu moje zapytanie mam całkowicie przerdzewiałe osłony bębnów ( te od środka) Czy da się kupić nowe, ( jaki koszt) czy lepiej jechać na szrot???? A i jeszcze muszę kupić nowy zbiornik na płyn, bo stary w wypadku ucierpiał, ale jego nigdzie nie ma??? Zna ktoś mniej więcej cenę??. |
Gadzio Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2003-09-10 21:09:26 jezeli dobrze Cię zrozumiałem to chodzi Ci o te tarcze na których umocowane są szczęki i cylinderek, to widziałem je po 17zł ale rzemko P.S. wiem co to jest wymiana uk hamulcowego przerabiałem ten temat półtorej roku temu, najgorsze było to że wszystko było nowe a hamulca nie było a odpowietrzalismy chyba z 20 razy, z czasem się zasyfiło wszystko i hamulec się pokazał a składane było na fabrycznych cześciach |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-10 21:13:35
hmmm a co to jest i z czym to sie je . recznego nie miałem wogóle to wiesz - jaki koszt mniejwiecej ile tego jest |
Gadzio Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2003-09-10 22:14:40 rozpieracze jak sama nazrwa mówi rozpierają szczęki hamulcowe kół tylnych i lubia się wybijać i złapać luzy, cena tego to chyba 7zł na koło. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-11 09:27:18 temat hamulcy przerabiałem w poprzednim maluchu zmieniłem wszystko łacznie z tym ze dwie pompy założyłem bo myslałem ze nowa padnieta i dalej gówno było z hamulca bo był na drugi raz , natomiast w tym maluch cieżko zablokować koła dziwna historia jak odpowietrze hamulec to przez 500 m jest do brze blokuje wszystkie cztery a potem lipa , płynu mi nie ubywa zmieniłem go na dot 4 wszystkie bebny i sczzeki pozmieniane i lipa nie wiem co to moze być zawsze blokuje mi pierwsze tylnie koła |