MotoNews.pl

Foty 2,0 dohc w polonezie - pilne!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie nie mam sił szukac wiec jakby ktos mogl podrzucic linki bo pilnie potrzebne - chodzi o fotki komory silnika poldka z zamontowanym 2,0 dohc z fiata, w miare dokladne
z gory dzieki za pomoc
pzdr

1
2

ok, to jeszcze zwieksze wymagania z poziomymi weberami

bedzie klopot zmiescic je z serwem. chyba tylko na przesunietym kolektorze sie da

no dlatego potrzebuje foty zobaczyc co i jak ie miesci

w kancie wchodziły z serwem to dlaczego w poldku nie?

hmmm....no niewiele się dowiedziałem szczerze powiedziawszy...

dobra, wiem, że serwo może wyleciec, aparat w głowicy. Może mi ktoś kto ma taki silnik zamontowany zmierzyć jaka jest odległość od osi silnika do brzegu komory silnika na wysokości głowicy?

Cytat:
2010-08-05 07:10:58, 3zeR_MDS pisze:
dobra, wiem, że serwo może wyleciec, aparat w głowicy. Może mi ktoś kto ma taki silnik zamontowany zmierzyć jaka jest odległość od osi silnika do brzegu komory silnika na wysokości głowicy?

miejsca na 2x gaźniki wystarczy o ile kolektor nie będzie jakiś długi.

witam dzień dobry, pozdrawiam na początek wszystkich pasjonatów fiata. chciałem sie dołaczyć do postu. posiadam równieź taki silniczek 2.0 dohc abarth . silnik od ritmo ale czekam na dobre czasy do fiat 124 spider który błaga o montaź , niestety problem z zapłonem nie zmieszcze aparatu zaplonowego, a fabryka z glowicy nie puszcza ,wiadomo karoseria, i poziome gażniki i serwo moze ktos widzial pomysl z innym kolektorem bardzo proszę szanowne grono o podpowiedzi

aparat w głowicy i 2 x 40idf i serwo zostanie
p.s.
124 spider

[ wiadomość edytowana przez: kania_ dnia 2010-09-02 22:05:30 ]

tylko mam wlasnie silniczek z ritmo , poziome solexy, i aparat w glowicy ale tyl elektroniczny stad klopot musialbym zmieniac glowice i kolektor ssacy zmienic z gaznikami, lepiej calej jednostki szukać

nie głowicę a głowiczke trzeba zmienić
a solexy się zmieszczą

zmieszcza ? mimo serwa? glowiczke na wydechu? ale walek zostaje stary, niewiem czy dobrze kombinuje?

polecam bardziej zagłębić się w forum.
P.S.
Wałek z kołem zębatym, głowiczka z otworem i aparat
Jak będzie dobry kolektor to wejdzie z serwem

dziekuje za podpowiedzi bende szukał , kolektor ssacy prawie nie istnieje gazniki solexa poziomo leza , moze ok 3 cm kolektora , wszystkie wersje co widzialem w spiderze webery do góry dwa ,wiec stad kombinuje pozdrawiam i bardzo dziekuje!

Cytat:
2010-09-02 23:13:04, kania_ pisze:
Wałek z kołem zębatym, głowiczka z otworem i aparat

Ta a weź i znajdź w ludzkich pieniądzach...

Ta a weź i nie p...
Pytanie było jak wsadzić gaźniki a nie jak dupę szkłem podetrzeć.
p.s.
Są też inne rozwiązania, ale chyba nie pasujące klimatem do 124 spider

dziękuje za podpowiedzi, wałki sie znajdą z głowiczką pod aparat, dzisiaj mierzę odległości z gaźnikami jeśli nie zmieszczę cóż będzie do sprzedania, szkoda , został mi mały kroczek do przeróbki na abartha. Dorwałem kompletną głowicę z aparatem zapłonowym, i dwoma weberami po remoncie, niestety bajońską suma zabija. pozdrawiam

Cytat:
2010-09-03 09:19:15, kania_ pisze:
Ta a weź i nie p... Pytanie było jak wsadzić gaźniki a nie jak dupę szkłem podetrzeć. p.s. Są też inne rozwiązania, ale chyba nie pasujące klimatem do 124 spider

Zacznij znowu pić melisę