Serwisu ciag dalszy..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hm prawda to ze po 40 tys. nalezy wymieniac oleik w skrzynce biegow?Jaki polecacie?Swieczki w mojej uzyw. Toyce jakos nie wymieniano ost. a mam kolo 80 tys. wiec kiedy radzicie?Jakie?Sorki ze pytam i pytam ale..od tego miedzy innymi jestescie?))Dzieki sliczne...

W carinach wymiana oleju co 40 wiec w corolkach pewnie tez. Ja mam akurat Valvolina ale najwazniejsze zeby byla odpowiednia klasa lepkosci.
A swieczki wymieniam co ok 15 tys.

Poczytaj te dwa wątki:

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=19374&f=23&hq=skrzyni&start=15

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=24417&f=23&hq=skrzyni&start=15

O rodzaju świec też coś było na forum poszukaj

Cytat:
2003-09-12 13:36:58, Lookita pisze:
Hm prawda to ze po 40 tys. nalezy wymieniac oleik w skrzynce biegow? (...) Sorki ze pytam i pytam ale..od tego miedzy innymi jestescie?)

Nie wiem czy od tego jesteśmy, ale możemy pomóc. Coś mi się zdaje, że 40.000 km to jakoś mało, żeby wymieniać olej.

Poza tym masz nową Corollę (E11) więc przeglądy masz robić małe co 15 tys.km i duże co 30 tys.km, więc skąd pomysł że po 40 ????????

Cytat:
2003-09-12 13:36:58, Lookita pisze:
Hm prawda to ze po 40 tys. nalezy wymieniac oleik w skrzynce biegow?

Wymienia sie po 40 tyś
Cytat:
Jaki polecacie?Swieczki w mojej uzyw. Toyce jakos nie wymieniano ost. a mam kolo 80 tys. wiec kiedy radzicie?

świece NGK albo DENSO

Cytat:
Sorki ze pytam i pytam ale..od tego miedzy innymi jestescie?))

Jasne

Prosze bardzo

Wytłumaczcie przy okazji laikowi, dlaczego przeglądy robione są co 15 Kkm, skoro olej w skrzyni biegów należy zmieniać co 40 Kkm. Nie można doczekać do 45?????

Pewnie dlatego ze kiedys sie robilo przeglady w toyocie co 10 tys.

Zaleca sie co 40 tyś ale jak wymienisz co 45 to nic ci sie nie stanie, co 40 tyś wymienia sie w samochodach eksplatowanych w warunkach miejskich.

a jakie oleje bo w środę na spocie jeden klubowicz powiedział że wlał do skrzyni manualnej olej od automatycznej - podobno są diametralnie różne - ale porównanie to jak niebo (dla aut.) do ziemi(dla manual.)

Cytat:
2003-09-12 18:54:44, Kruchy pisze:
a jakie oleje bo w środę na spocie jeden klubowicz powiedział że wlał do skrzyni manualnej olej od automatycznej - podobno są diametralnie różne - ale porównanie to jak niebo (dla aut.) do ziemi(dla manual.)

Lanie do oleju do automata jest modne ostatnio Ja po rozmowach na forum tez mialem taki zamiar ale w koncu po rozmowie z mechanikiem i sprzedawcami olejow mam wlany olej przewidziany w instrukcji. Ten do automatow jest rzadszy (inna klasa lepkosci).

no właśnie bodajże Kobysz mówił że zupełnie inny...
ale jak mówisz że jednak lepiej wlać normalny do normalnego - to nie będę rozmyślał przy wymianie (za jakieś 35000km)