| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-09-11 10:20:35 Regulator podswietlania tablicy teoretycznie jest nierozbieralny Moje próby rozebranie tego elementa zakończyły się niepowodzeniem - siłowe wyciaganie pokrętła może uszkodzić potencjometr Ale mozesz wybrnąć z tej sytuacji - poczytaj w dziale Tuning "Podświetlanie zegarów", gdzie opisuję sposób dostania się do żaróweczki ( nie diody !). |
![]() BOJKOT espero Marki | 2003-09-11 14:22:18 Bardzo dziękuję za odpowiedź - ale nie rozumiem dlaczego podnosi się wskaźnik temperatury i pozimou paliwa ?
W poprzednich samochodach tak nie było !!!! |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-11 14:28:30 W poprzednich samochodach nie miałeś też takiego prestiżu i komfortu Przyzwyczaj się.... |
Krzysztof_L Warszawa | 2003-09-11 15:03:05 To, że po wlączeniu świateł rosną wskazania temp. i paliwa to nie jest normalne, ani w tym ani w żadnym innym samochodzie i nie ma co mówić ,,ten typ tak ma''. Ja mam za to inny problem - wskaźnik temperatury i paliwa pokazuje zaniżone wartości i nie mogę w żaden sposób dojść, dlaczego. A posprawdzałem już wszystko - i wskaźniki, i stabilizator nap. i połaczenia. I na pewno ten typ tak nie ma, uszkodzenie jest gdzieś w moim samochodzie. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-11 15:07:22
Co do wskaźnika paliwa, to albo padł czujnik albo trzeba przeczyścić kabel idący blisko zbiornika. Notabene u mnie też leży na samym dole, a paliwo w baku jest... Co do temperatury spytam. Czy wymieniałeś termostat ? |
Krzysztof_L Warszawa | 2003-09-11 15:12:27 Czujnik paliwa nowy, styki czyste, czujnik temperatury sprawny, kable dobre, a raz wskazania są normalne a innym razem (najczęściej) źle. Chcę jeszcze sparawdzić masę na kolektorze ssącym ale nie mogę jej znaleźć, nie wiem w którym miejscu jest przykręcona do kolektora. |
![]() BOJKOT espero Marki | 2003-09-11 15:14:46 Widzę,że temat "chwycił" ale co da zmiany termostatu - czy jak się włączy światła to czujnik przy nim ma zwarcie ? W końcu wentylator mi się włącza i jak się za mocno grzeje (dochodzi do drugiej podziałki) to się włacza chłodzenie ( termostat) i temp. trochę spada. A potem znowu sie podnosi i tak w kółko... |
Krzysztof_L Warszawa | 2003-09-11 15:17:17 Z wymianą żarówki w regulatorze poradziłe sobie w ten sposób, że zdjąłem tył regulatora, w miejscu gdzie na płytce (takiej małej) jest wlutowana żarówka wyciąłem gorącą lutownicą otwór w ubudowie regulatora, wyltowałem tę płytekę z żarówką, wymieniłe żarówkę i wlutowałem ponownie tę małą płytkę do regulatora. A wycięty otwór w obudowie reg. zalepiłem czarną taśmą izolacyjną. |
KUKI BMW5 warszawa | 2003-09-12 13:27:37 WCZORAJ SPECJALINIE WRACAJĄC Z PRACY SPRAWDZAŁEM TE ZALEŻNOŚCI I UMNIE TAKIE NIE WYSTĘPUJĄ MAM 2.0 |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2003-09-12 13:52:44
Też tak mam a mianowicie źle mi pokazuje poziom paliwa. Natankowany do pełna pokazuje troche ponad 3/4 baku |