MotoNews.pl

Zbiornik benzyny.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wczoraj jak byłem na Pradze to jakiś wał nadepnął na końcówkę rury wydechowej i urwał ją. Pojechałem dzisiaj do tłumikarza i podczas spawania facet stwierdził, że ze zbiornika kapie benzyna. Obok był warsztat i tam fachowcy stwierdzili, że zbiornik jest przerdzewiały. Teraz wiem dlaczego tyle "palił". Musze go wymienić. Czy ktoś miał już taki problem. Ile to kosztuje i gdzie można tanio kupić?
Kobar

Ja dwukrotnie.
Pierwszy raz mistrzowie od gazu tak zamontoweali rurke ze podczas jazdy obcierala o zbiornik az wkoncu benzyna zaczela przesiakac . Rozwiazanie podjazd+ poxipol+ silicon.

Drugi raz w ta niedziele okazalo sie ze znowu cos cieknie. Znowu podjazd , okazalo sie ze klamra trzymajaca zbiornik troche skorodowala i zaczela obcierac podczas jazdy i znowu benzyna zaczela przeciekac . Rozwiazanie problemu bylo bardzo orginalne podjazd+poxipol + silicon i trzyma. Oczywiscie ktoś moze powiedziec ze nie jest to do konca skuteczne rozwiazanie ale z mojego doswiadczenia widze ze pierwsza lata trzyma juz 1.5 roku wiec chyba nie jest zle.

Cytat:
2004-02-18 18:36:03, PoLaRoS pisze:
[...] poxipol + silicon i trzyma. Oczywiscie ktoś moze powiedziec ze nie jest to do konca skuteczne rozwiazanie ale z mojego doswiadczenia widze ze pierwsza lata trzyma juz 1.5 roku wiec chyba nie jest zle.

No właśnie - a wyjaśnijcie mi proszę, czym rózni się poxipol od poxiliny? (oprócz tego, ze poxipol można bezbarwny kupić, ale nieprzezroczysty też jest). Czy stosuje się je na różne rodzaje powierzchni czy co??? (nie wiem juz o co chodzi, bo skład na opkakowaniach jest podobny, o ile nie taki sam)...

Nie pamietam który jest który, ale jeden z nich jest dwuskładnikową masą a'la plastelina.
Mieszasz dwa składniki o konsystencji palsteliny i masz gotowy kit, którym możesz uszczelnić różne ubytki, nasztukować ułamany kawałek jakiegoś twardego materiału... po związaniu masa uzyskuje twardość metalu - obrabia się ja narzędzimi mechanicznymi.

Drugi z nich to zwykły (rewelacyjny) klej dwuskładnikowy....

Obydwa są naprawde REWELACYJNE i nie zastąpione przy majsterkowaniu.

Proszę bardzo. Jak reklama to na całego

POXILINA

POXIPOL

Moja wina z przyzwyczajenia napisalem poxipol ( tez rewelacyjnie działa) ale chodzilo mi oczywiscie o poxiline.

Dziękuję Ci Andrzei i reszcie też

Ja jak rozwalilem poprzedni kupilem uzywany za 250PLN ( dzieki Piotrek) i sprawa sie rozwiazala...
Ale moze da sie pokleic nie znam sie

Pozdr
Jazdwin