| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-02-26 20:49:56 Witam wszystkich Toyotomaniaków, a w szczególności właścicieli Yarisów. Jak wam autko sprawuje się przy parkowaniu ( do ty łu oczywiście) chodzi mi o to czy zakup czujników cofania jest pożyteczną inwestycją? Czy tylko wywaleniem szmalu w błotko.
JAk na ten temat reagują Panie? Czy braki widoczności w tylnej szybie nie przeszkadzają w parkowaniu. Ja sobie pewnie poradzę ale płeć przeciwna? Jak to się ma do praktyki. Oczekuję na komentarze. Pozdrawiam. PS. Cena takiego cuda 1600 z montażem. |
Góral (M) TOYOTA FRIEND Opel Meriva A Helmond | 2003-02-26 21:04:49 bez przesady. nie róbmy z płci przeciwnej blondynek do kwadratu...
do Hiace'a, to zgoda, ale do Yariski to zbędny gadżet. |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-02-26 21:12:05 Ja jestem małą osóbką i z reguły nie wiele widziałam do tyłu (w różnych samochodach), dlatego nauczyłam się cofać „na lusterka” (a Yariska ma wyjątkowo dobre) i muszę przyznać, że nie sprawia mi to większego problemu. Szkoda tyle kasy, wolałam to wydać (lub dołożyć) na inne bardziej pożyteczne rzeczy jak np. klimatyzacja Pozdrawiam Katka |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2003-02-26 22:37:21 zupełnie zbędna rzecz w yarisie, nie bedzie potrzebny |
martinskorpio Toyota Yaris (poszła ... Bytom - Ruda Śląska | 2003-02-27 02:46:32 Podtrzymuję zdanie innych szkoda kasy na takie bajery, lepsze np.. ładne alufele |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-02-28 20:22:21 Dzieki za informacje , mam nadzieję że przydadzą się przy doborze dodatków do mojego Yariska. Jeśli chodzi o klimę to jasne fajna sprawa .... ale nie za prawie 5 tysięcy złotych. Lekka przesada.
Pozdrawiam. |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-02-28 20:57:14 Jeśli mogę Ci coś doradzić z własnego doświadczenia to weź sobie „chlapacze”. Nie za wiele kosztują a są naprawdę przydatne, a z tego co widzę mało kto o tym pamięta Pozdrawiam Katka |
_HARRY_ COROLLA EE111 Warszawa | 2003-03-03 00:33:09 polecam mała rzecz a cieszy cichutki, ładniutki, i coś daje [ wiadomość edytowana przez: _HARRY_ dnia 2003-03-03 00:33:52 ] |
conte yariska warszawa | 2003-09-13 14:24:57 a ile cos takiego na zdjeciu kosztuje |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-09-13 16:15:17 Conte... ten czujnik jest właśnie montowany do Yariska... ale kosztuje trochę drogo ( z wstawieniem 1600 PLN w ASO) .. i faktycznie jest on zbędny. Można się po kilku manewrach przyzwyczaić do cofania... a chlapacze to już inna inszość. Mam i jestem b. zadowolony... tak samo mogę polecić owiewki na szyby boczne. Tania żecz ( 58 PLN w ASO marki) a b. przydatna... szczególnie podczas opadów. Można spokojnie uchylić sobie okienka i nic nie leci... prócz powietrza oczywiście. Mają atest i montowane są pod uszczelkę szyb drzwi. A nawet to bardzo ładnie wygląda.
Polecam. |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-09-13 17:19:14 jeśli chodzi o czujnik cofania to uważam że jest to ciekawa rzecz ale jeszcze za droga na kieszeń "Kowalskiego" a poza tym (nie wiem jak w Toyotach) ale wiele czujników jest niedokładnych i może wykryć drugie auto które jest przy zderzaku ale widziałem test że niektóre czujniki nie reagowały na znak drogowy... więc można się przejechać na tym urządzeniu...
Ten tłumik końcowy bardzo mi się podobda a chlapacze to ja mam z przodu (tylko dlatego że jest napęd na przód i kamienie lecą spod kół) a z tyłu uważam że nieciekawie chlapacze wyglądają w Yarisie (takie jest moje zdanie) ale pewnie są użyteczne... |
conte yariska warszawa | 2003-09-13 18:11:10 pytalem o wydech |
Ankra Toyota Starlet Kraków | 2003-09-14 16:54:45 Takie czujniki cofania to dla tych ktorzy raczej slabiej radza sobie z autem. Bardzo mi sie podoba wypowiedz jednej z Pań.
Lusterka zewnetrzne nie zastapia czujnikow. Andrzej |