| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mudman Warszawa | 2010-10-23 00:37:17 "Wygląda" to w tym przypadku miało znaczyć, że ma napięcie 13,4V na stykach, czyli poprawne. Klemy są czyste, styki nasmarowane wazeliną techniczną przed poprzednią zimą. Gęstości elektrolitu nie mam jak sprawdzić, stąd nie mogę jednoznacznie potwierdzić, że bateria jest sprawna. Wcześniej nie miałem z nim żadnych problemów, dlatego wątpię, żeby to rozładowanie baterii było przyczyną. Szczególnie, że, jak pisałem, próbowałem odpalić przy pomocy drugiego auta i samochód dalej nie dawał żadnych oznak życia. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-10-23 11:33:10
To wlacz zaplon i teraz zmierz czy dalej bedzie tam napiecie,a cokolwiek elektrycznego dziala?lampka podsufitowa swiatla mijania?kontrolki na desce swieca? [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-10-23 11:34:03 ] |
mudman Warszawa | 2010-10-23 13:39:12 Włączyłem zapłon - napięcie pozostaje bez zmian. Niestety nie udało mi się uruchomić żadnej elektrycznej rzeczy. Kontrolki się nie świecą, światła również nie działają. Obejrzałem przewody podłączane do baterii ale nie widzę na nich żadnych mechanicznych uszkodzeń.
Czy jest może coś takiego jak główny bezpiecznik? Czy on mógł się przepalić i spowodować takie objawy? Dzięki za wszystkie sugestie |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-10-23 22:15:07
Sprawdz kabel masowy od klemy akumulatora do nadwozia i na silnik czy zyla nie skorodowala w izolacji. |
Toyek2 Toyota Carina ll Podkowa leśna | 2010-10-24 15:00:18 Witam.A może styki stacyjki się wypaliły.Sprawdż czy dochodzi stały plus i czy jak przekręcisz kluczyk w stacyjce czy pojawiają się plusy i na luzie jak dasz w pozycję rozrusznika czy pojawi się plus na kablach od stacyjki. |