| |
| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
saseta VW PASSAT PACIFIC starachowice | 2005-10-13 13:41:20 zapraszam do głosowania i dyskusji |
zoom zoom zoom | 2005-10-13 17:49:34 Mysle ze to jest zalezne od tego ILE tych piwek bylo |
saseta VW PASSAT PACIFIC starachowice | 2005-10-13 20:08:57 a ja mysle ze takim baranom co jezdza po pijaku powinni zabierac prawko na zawsze.... |
Focus Peugeot 206 Warszawa | 2005-10-13 21:07:52
si |
saseta VW PASSAT PACIFIC starachowice | 2005-10-14 12:43:45 widze ze kolega sie ze mna zgadza jak raz siadl po "piwie" to wsiadzie i kolejny raz... |
Focus Peugeot 206 Warszawa | 2005-10-14 13:06:09
si |
saseta VW PASSAT PACIFIC starachowice | 2005-10-14 13:47:37
a czy kolega zna jakies inne slowa czy tez wyrazy |
Petersen Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-10-15 13:33:19 ale co to w ogóle za dyskusja i głosowanie, po alkoholu sie nie jezdzi i juz, o czym tu dyskutowac????? |
Grzechu Seat Ibiza '00 Legnica | 2005-12-21 00:54:21 a pewnie ze sie nie jezdzi - ale nie kazdy o tym wie
a i ja obstaje za opcja - pierwszy raz - na 3 latka - a jak zlapany drugi raz - to w przypadku jesli prowadzil swoj samochod to mu go zabrac - a fotke geby na billborda - jako potencjalnego killera - i ma kolo w miescie pojechane na dluuugi czas ![]() |
uszek VW Passat B4 VR6/Sea ... Nisko | 2005-12-23 16:46:11 Zabierac nie wazne piwo czy flaszka jest to spozycie alkoholu a jest to przestepstwo tak wiec od razu zabierac prawko i auto przy okazji i do sadu od razu byłob y lepiej |
big_mazi Polonez 2.0i.e Volvo Lipsk | 2007-02-20 16:04:44 Myślę, że tak pochopnie nie można stwierdzić aby zabierano prawko i auto na zawsze... A przynajmniej powinne być takie sprawy rozpatrzone każda osobno. Wyobraźmy sobie że koleś jest jedynym żywicielem rodziny, pracuje jako kierowca. Kolo jest b. dobrym człowiekiem nie pije specjalnie dużo i raz mu się zdażyło że po 3piwkach jechał. W momencie zbrania mu prawka rodzina kończy daleko na marginesie społecznym... chcielibyście przez jedną glupote starego nie mieć co jeść??? Dlaczego winę ma poność ktoś inny? Z drugiej str zdając sobie z tego sprawę pić i jechać nie powinien... ale jednak (każdy jest tylko człowiekiem i popełnia małe i duże błędy) Sprawa z zabieraniem auta też jest śmieszna, bo gdyby kolo jechał samochodem którym żona czy córka dojeżdza do pracy to można powiedzieć że tej pracy nie mają i to przez glupote gościa a nie ich.
Nie wiem... tak tylko myślę. Jeśli już to jestem za dawaniem drugiej szansy. |
presx Limanowa | 2007-04-10 16:42:45 A jak myslicie czy można wsiadać po cukierkach z alkoholem? hmm
Bo mnie to sie zdaje ze tylko na wlasne ryzyko. Jak ktos jest glupi to niech wsiada i jedzie ale ryzyko jest ze mu zabiora oprawko na 3 miechy i co w takim przypadku
|
czarnula volkswagen passat Łódź | 2007-05-03 15:33:30 jak dla mnie zabranie prawka na 3miesiące, to nic takiego.
dla takich co sobie lubią łyknąć i jednocześnie stwarzać niebezpieczeństwo dla innych, to prawko odbierałabym na kilka lat. żeby mieli czas przemyśleć, co mogłoby się stac ... jakby np. spowodowali wypadek. dla mnie nie do pomyślenia jest jazda po %.. ;] a w przypadku potrącenia kogoś, rozbicia się etc. nie dawałabym już szansy na odzyskanie prawka.. ;] najpierw się myśli, a potem robi.. oooo ! ![]() |
markon Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-05-12 21:39:42 zalezy po piwie czy pod wpływem jednego zwala 1 piwo drugiego jedna skrzynka mozna sie narombac i jechac i nic sie nie stanie mozna wypic pół piwa i wpasc w poslizg i zabic człowieka karzde łamanie prawa powinno byc surowo karane lecz prawo Polskie nie dotyczy wszystkich |
karpio bb | 2008-08-28 15:40:51 Jeśli pod wpływem alkoholu spowodował wypadek - dożywotni zakaz prowadzenia. Jeśli grzecznie jedzie po pijaku - 3 miechy. |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2008-08-28 19:44:27
Ja raz wsiadłem ... i nie miałem prawka 3 lata ... więcej nie wsiadłem po ...
moim zdaniem prawo recydywy powinno działać .. no ale to ja mówie jeden z tych, których złapali. pozdr |
KierowcaNaMedal Kraków | 2010-07-27 14:17:28 Uważam, że zabieranie prawa jazdy nawet na kilka lat to zbyt mało. Samo to, że ktoś wsiada za kółko po alkoholu już powinno być alarmujące. Nie istotne czy wypił 2 piwa czy 17. Prawo powinno być respektowane, nie wolno i koniec!
Niestety u nas przyjęło się, że jak jedno się wypije to jest jeszcze ok a po dwóch to na upartego jeszcze można, natomiast po trzech jak się dobrze czujesz to na krótkim odcinku możesz jechać. Sytuacja nie do przyjęcia! Jak dla mnie bez różnicy czy zabijesz kogoś po 1 piwie czy po większej ilości alkoholu...efekt jest ten sam. Myślę, że w tego typu kwestiach powinno się stosować rozwiązania radykalne. Został zatrzymany pod wpływem - zabieramy prawko na 2 lata, wysyłamy na obowiązkowe szkolenie z zakresu efektów jazdy po pijanemu oraz mandat proporcjonalny do zarobków. Jeśli natomiast spowodował wypadek i zagroził czyjemuś życiu to konieczne są bardzo surowe kary. Każdy kto ma dzieci chciałby móc je bezpiecznie przewozić... Polecam: http://www.kierowcanamedal.pl/ |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2010-08-03 00:27:12 Witam
Popieram w pełnej rozciągłości Jak widać ja się przyznałem publicznie do mego niewyobrażalnie nagannego występku - czego nadal żałuje mimo, że prawko mam już kilka lat po tym jak był BAN nadal nie wsiadam już "po" za kółeczko ale nadal się na ten temat wypowiadam żeby właśnie innych uczyć na moim przykładzie. pozdr |