Poszarpywanie na LPG ?? Gdzie szukac przyczyny ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,instalacja sekwencyjna,sterownik BIGAS SEUENTAL,listwa wtryskowa OMVL FAST,reduktor BIGAS G.I.S,układ elektryczny silnika nowy ( kopułka,przewody,świece ),fltry wymienione.Na benzynie auto jeździ bez najmniejszych problemów,na LPG występuje delikatne poszarpywanie przy delikatnym dodawaniu gazu lub jazda ze stała prędkoscią,przy mocnym dodaniu gazu szarpnie 1-2 razy ale nie zawsze,gdzie szukać przyczyny,regulacja czy może błąd leży w czesciach skłądowych instalacji ??

Jaki masz silnik. Leanburn czy zwykły??
Sprawdzałeś ostatnio luzy zaworowe??

Instalacja zamontowana w Hondzie Accord 2.0i 1997 rok,luzy zaworowe sprawdzone i ustawione.

[ wiadomość edytowana przez: far77 dnia 2010-11-30 22:35:56 ]

To nie pomogę, Z opisu sądziłem że kolega ma toyotę carinę.

Miałem,miałem tylko nie zdążyłem zmienić opisu ale już jest Honda Accord.

Prawdopodobnie listwa wtryskowa do wymiany z opisu wygląda ze masz omvl albo reeg.
W najlepszym wypadku moze wystarczyć regulacja składu mieszanki , moim zdaniem moze być za bogata

Chodzi o złe dobranie listwy ?? Na wtryskiwaczach jest OMVL REG Fast kolor niebieski,listwa wtryskowa ma jakieś 2 miesiące,jeśli nie pomoże regulacja to jaką listwe wtryskowa kupić ?? Mieszanka za bogata w czasie jazdy rozumiem.

[ wiadomość edytowana przez: far77 dnia 2010-12-01 16:13:03 ]

[ wiadomość edytowana przez: far77 dnia 2010-12-01 16:15:40 ]

[quote]
2010-12-01 15:20:05, croma1 pisze:
Miales racje--było za bogato,po regulacji jest znacznie lepiej ale jeszcze troche brakuje do ideału,tak jak mówileś problemem jest listwa wtryskiwaczy i podobno na innej niz oryginalna BIGAS nie bedzie dobrze.Czy naprawde niema możliwości załozenia innej listwy na ktorej będzie OK ???????

[ wiadomość edytowana przez: far77 dnia 2010-12-11 14:44:01 ]