Włoskie zestaw do silnika 126p - czy warto ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,

Panowie mam takie pytanie czy sadzicie ze zestawy oferowane do skladania silnikow z wloskiej slynnej strony fiat500sport.com są rzeczywiscie warte swojej ceny ? Czy ktos moze mial z nimi stycznosc ? czy rzeczywiscie warto zainwestowac 1000euro w takie czesci bo sa wytrzymalsze , zapewniaja lepsze osiągi , sa lepsze jakosciowo ? lepiej spasowane, wyliczone?? Czy jest to gra nie warta swieczki bo rownie dobrze z "seryjnych" czesci idzie poskladac to samo ??

Pytanie moje sie tyczy konkretnie takiego zestawu -- ZESTAW

Witam
Ja przerabialem temat i radze kupic lub zlecic wykonanie silnika (40km - na tyle opiewa zestaw) w Polsce - wyjdzie w kasie to samo a majac tylko te zabawki to jestes w d...e, poniewaz ktos Ci to tez bedzie musial z glowa poskladac...Oplaca sie kupowac np. nietypowe kolektory, gazniki czyli to czego nie zdobedziesz lub nie dorobisz w kraju.

[ wiadomość edytowana przez: maciek2000 dnia 2010-11-28 15:18:23 ]

dokładnie lepiej zlecic komus zbudowanie

Tu masz gotowca.

A te graty co dałeś linka to swojej ceny nie warte + jeszcze roboty że ho ho ...

Tez mam podobny silnik jak Wladek do sprzedania. Tylko że ja kompletny na gotowca do włozenia.

[ wiadomość edytowana przez: 13pawel dnia 2010-11-29 16:10:08 ]

Graty są dobre, tylko ceny mają europejskie. Sprzedawane przez włochów dla włochów do ich kultowych aut. Byłyby super za 1/2 tej ceny albo i lepiej

Ja mam upatrzony taki zestaw:

www.fiat500ricambi.com/tuning/?categorie=Engine+parts&product=MO1110
www.fiat500ricambi.com/tuning/?categorie=Engine+parts&product=MO1213
www.fiat500ricambi.com/tuning/?categorie=Engine+parts&product=MO1092

Do tego gzniki chodza od 300euro na ebayu

do tego wydech (do wyboru):

annunci.ebay.it/annunci/ricambi-e-accessori/catanzaro-annunci-catanzaro/sc0001-scarico-competizione-corsa-60-inox-nuova/10520882
cgi.ebay.it/FIAT-500-ABARTH-1-SCARICO-SOLO-TUBO-500-F-L-R-126-/150397160003?pt=Ricambi_automobili&hash=item23045e8a43
annunci.ebay.it/annunci/ricambi-e-accessori/matera-annunci-matera/sc0016-scarico-nuova-700-corsa-e-semi-stradale/10386754

reszta gratow do zdobycia/dorobienia w kraju

Fajnie grucha ten wydwch
www.youtube.com/watch?v=Qbd4-C1DRxE

[ wiadomość edytowana przez: zolo dnia 2010-11-29 16:51:56 ]

Trochę mniej wydumane a nadal ładne, do tego można trochę po podglądać

Ciekawe jak to znosi wibracje bez mocowania puszki do bloku?

Ja nie wierze że znosi

-----------------
--=RACE TECH=--

YOUTUBE

tu widać ze bez przymocowania go do bloku sam zaraz ucieknie ale naprawde fajnie rozwiazane wydluzenie wydechu i do tego fajnie brzmi, bardzo mi sie podoba

KrauzeR
Ten filmik podalem 2 posty wyzej. A wydech jest zamontowany na szybko w celu pokazania jak on brzmi, na pewno trza zamontowac do niego obejmy bo sie rozpadnie od wibracji.

[ wiadomość edytowana przez: zolo dnia 2010-11-30 01:39:23 ]

sorki takie siano w tym poscie jest ze nawet nie zwracalem na niego uwagi

Cytat:
2010-11-28 15:14:02, maciek2000 pisze:
Witam Ja przerabialem temat i radze kupic lub zlecic wykonanie silnika (40km - na tyle opiewa zestaw) w Polsce - wyjdzie w kasie to samo a majac tylko te zabawki to jestes w d...e, poniewaz ktos Ci to tez bedzie musial z glowa poskladac...Oplaca sie kupowac np. nietypowe kolektory, gazniki czyli to czego nie zdobedziesz lub nie dorobisz w kraju. [ wiadomość edytowana przez: maciek2000 dnia 2010-11-28 15:18:23 ]

Cytat:
2010-11-28 15:18:45, mateuszc pisze:
dokładnie lepiej zlecic komus zbudowanie

Ale co to za roznica czy na czesciach dostepnych w Polsce czy tez z tamtej strony i tak i tak trzeba zawsze wszystko dobrze poskladac. Pytanie czy na w/w częsciach rzeczywiscie motor bedzie wytrzymalszy , może mocniejszy "mocowo" ? Czy w przypadku silnika maluchowego bedzie to tylko pic na wode i gra nie warta świeczki ? Jesli chodzi o kwoty wiadomo ze tego typu rzeczy sa drogie i calosc wyjdzie napewno duzo wiecej niz standardowo ale moze jednak w dluzszej perspektywie warto ??

domin musisz dac radkowi do poskladania nastepny motor i tyle a nie wydziwiasz z 500kowymi gratami

-----------------
Franky Garage