Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syd Tychy | 2010-12-31 02:04:03 i w moim przypadku też pewnie przyblokował się jakiś zaworek który nie puszczał lub przepuszczał zbyt wielkie ciśnienia ,fakt że nie dodałem tego że obmywałem silnik benzyną ekstrakcyjną ponieważ był oblany olejem(nieciekawy dostęp do wlewu oleju centralnie nad pompą wspomy) i że w 3s-fe tych podciśnień jest sporo to i sterowników(elektro-zaworów) pewnie też ,i jeden jest pod kolektorem ssącym i on też ma taką budowę jak te od sterowania turbiną w 1cd-ftv,taki filterek,może go zalałem tą benzyną i nie pracował prawidłowo,ale nie jestem pewny czy on ma coś wspólnego ze wspomaganiem,ale wezmę literaturę i będę studiował bo wyniki bardzo mnie ciekawią,jak coś będę wiedział to się podzielę.pozdrawiam. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2010-12-31 03:26:21 Moje ulubione usterki : nie wiadomo kiedy, nie wiadomo co, nie wiadomo z jakiego powodu, naprawia się samo, i powraca nie wiadomo kiedy, i nie wiadomo z jakiego powodu ![]() Przy takich tolerancjach, jak są na tym zaworku, to wystarczy byle paproch ![]() [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2010-12-31 03:27:35 ] |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2010-12-31 08:39:09
Niee, w tym silniku wspomaganie jest proste jak budowa cepa ![]() ![]() Dobrze że wspomniałeś o myciu silnika. Po tej operacji to bym postawił na zaolejony pasek klinowy, który ślizgał, a z racji zawartości oleju nawet nie zapiszczał. Może sprawdź go w jakim jest stanie, ew. przemyj go samego w benzynce albo wymień. I przemyj koła pasowe. Naciągnięcie też nie zaszkodzi ![]() Paproch w zaworku też jest prawdopodobny, ale moim zdaniem mniej. W zbiorniczku jest sitko, na którym grubsze śmieci się zatrzymają. Pozdro. |
syd Tychy | 2010-12-31 11:22:28 aż tak mocno to nie był silnik zalany żeby się pasek ślizgał,sam osobiście go ściągałem i kręciłem kółkiem pompy następnie zamontowałem z naciągnięciem(ja sobie nie odpuszczam)-pasek odpada w 100%. |