Ocynk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...
czy któryś z kolegów spotkał się z błotnikami przednimi w ocynku w 2107.....czy to bujda na resorach????

pierwsze słysze

Moi rodzice mieli 2107 1.3 wersje belgijską w ocynku

[ wiadomość edytowana przez: Astro2107 dnia 2011-01-24 21:57:38 ]

wiele osob mi probowalo wciskac ze mieli lade w ocynku. nawet facet od ktorego lada trafila do mnie i to schit. ocynk....
jak sie samemu zrobi to owszem bedzie

Cytat:
2011-01-24 22:02:53, 2107-PROJECT pisze:
wiele osob mi probowalo wciskac ze mieli lade w ocynku. nawet facet od ktorego lada trafila do mnie i to schit. ocynk.... jak sie samemu zrobi to owszem bedzie

ale nie my na serio mieliśmy w ocynku rocznik był chyba hmmm 87 czy tak 88 a rdzy 0 byliśmy kiedyś u znajomego mechanika co nam robił w niej remont i on też stwierdził ze jest ocynk

nie bede sie kłocil

mialem
21070 89 zdrowa
21072 88 srednio zdrowa
21072 87 srednio zdrowa
21070 89 srednio zdrowa

mam
21072 zdrowa
21070 zdrowa
21072 zdrowa
2103 jak na 33 lata mega sie trzyma

i zadna nie miala ocynku miedzy czasie przez moje rece przeszlo 6 lad znajomych i zadna nei miala ocynku

Cytat:
2011-01-24 19:53:29, janjestemjan pisze:
witam... czy któryś z kolegów spotkał się z błotnikami przednimi w ocynku w 2107.....czy to bujda na resorach????

Tak, sam osobiście miałem przednie z ocynku.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

ale wiesz też zależy jaką miałeś wersje czy Fińska czy chińska czy tam rosyjską czy jakąs tam no ja też nie bd się kłócił bo miałem 2
2107 1300 Belgijska-Z tego ci mi rodzice mówili ocynk
2107 1500 Fińska-bez niczego rdza jadła ale to przez to ze stała kilka długich lat na dworze

Cytat:
2011-01-24 22:02:53, 2107-PROJECT pisze:
wiele osob mi probowalo wciskac ze mieli lade w ocynku. nawet facet od ktorego lada trafila do mnie i to schit. ocynk.... jak sie samemu zrobi to owszem bedzie

Ocynk_Lada

[ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2011-01-24 22:39:39 ]

dlatego mowie nie bede sie klocil
:lol
podkreslam tez to co sam zauwazylem,

a jaka jest to wersja nie dawalbym sobie nigdy reki uciac

Cytat:
2011-01-24 22:34:59, SzokoLada pisze:
Ocynk_Lada [ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2011-01-24 22:39:39 ]

wiecie co ja nie wiem czy występował ocynk na ładach ale allegro to kiepski przykład, bo tam same auta bezwypadkowe, 15 letnie motory bez połamanych owiewek, wszystkie samochody zabytkowe od starszych panów. a ja jutro wystawię aukcje że moja łada startuje w drift czelendż i ma silnik z promu kosmicznego...

Cytat:
2011-01-24 22:44:28, Kuba2107 pisze:
wiecie co ja nie wiem czy występował ocynk na ładach ale allegro to kiepski przykład, bo tam same auta bezwypadkowe, 15 letnie motory bez połamanych owiewek, wszystkie samochody zabytkowe od starszych panów. a ja jutro wystawię aukcje że moja łada startuje w drift czelendż i ma silnik z promu kosmicznego...

I tu masz racje, zawsze idealny stan, nie wymaga wkładu finansowego, a jaka wersja konkretnej lady, to podejrzewam ze mało kto wie. Ktoś kiedyś komuś powiedział i tyle. W Rosji nie ma takich wersji, tylko 07, 071, i td

-----------------

ja napisze prawde o swojej kupiona z klubu z przebiegiem 100tys poprzedni wlasciciel kupil ja po zmarłym dziadku 3 lata wczesniej. od 3 lat nie robi nic tylko dzielnie sprawuje sie na drogach w okolicy kazimierzy wielkiej, i wiekszosc zakretów od tego czasu pokonuje bokiem, ma juz drugi silnik 3 skrzynie a nie dlatego ze tamte padly tylko miala czworke pozniej piatke i kolejna piatke ma bo ta jeszcze lepsza byla, a silnik jak sie okazalo mial oberwany klin na wale i mi sie zrobila regulowana faza rozrzadu przez co skłocilem sie z silnikiem w jeden weekend i jak sie okazalo nie byla to zła decyzja. takze to juz moje 4 sprzeglo w ciagu ponad 2 lat stan naprawde dobry wersja nie jakas finska belgijska czy jakas tam poprostu wersja nie do zajechania

na eksport z 2000 r. szły tylko 21073 z motorem 1,7i (80HP)

21073 1,7i

tak pytam z ciekawości...bo zakupiłem ostatnio 2107 1990r za 1600zł- wnętrze kolor szaro-biały,, lakier cos jakby ciemna wisnia---stan ciekawy---tylko coś silnik mi sie nie podoba...w każdym bądź razie na błotniku odprysnął lekko lakier i wygląda jakby był szary podkład...a na reszcie (drzwiach itp) w miejcu lekkego obicia wygląda biały podkład...

Skoro ma różne kolory podkładów to chyba świadczy że byłą robiona w warsztacie ?

ja miałem błotniki ocynkowane lada 2103 )

kupiłem nowe , wyszkiełkowałem zawiozłem do galwanizerni i tam mi je ocynkowali.

tak że można spotkać gdzieś w polsce

Cytat:
2011-01-25 22:44:57, milko pisze:
Skoro ma różne kolory podkładów to chyba świadczy że byłą robiona w warsztacie ?

Nie koniecznie, robie teraz auto i ma dwa rodzaje podkladu, lakier oryginal. Na ocynk daja dwa podklady.

-----------------

a tak poza tematem....

jak zamieszczacie na forum zdjęcia...chciałbym wtawic,,,a nie mam pomysłu??