MotoNews.pl

Wywalenie srodkowego tlumika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jesli wywale srodkowy tlumik i wstawie zamiast niego rure to silnik dostanie po dupie? czy mozna tak jezdzic bez obaw ze mi cos wydmucha.

"brak tlumikow.." - to jest fragment twojego opisu modyfikacji.. więc może ty nam powiesz?

owszem nie mam tlumikow ale nim nie wyjezdzalem na trase, teraz mam zamiar i chodzi oto zeby mi sie nie rozsypal w drodze, jak na razie to zrobilem bez tlumikow tylko niecale 150 km, wiec nie moge jeszczze nic powiedziec

A jak chodzi bez tłumików ? głośno ?
zostaw końcowy a srodkowy mozesz wywalic, przy silniku 1.5 głośność podobno jest znośna...gorzej jak pan policjant zajrzy pod samochód....

chodzi strasznie glosno, przez wioske staram sie jechac bez gazu na dwojce, poza terenem zabudowanym daje mu tylko do 5500 rpm, jest wtedy jak przy starcie odrzutowca, najfajniej jest jak rozpedze go na dwojce do 70 km/h i puszcze gaz na biegu - wpada w zajebisty rezonans i "delikatnie" strzela ,

Dzieki za rade, zaraz ide zamontowac koncowy tlumik, w piatek czeka trasa tak ze musze go potestowac

Ludzie, na stronie F&F jest taki ladny artylul o ukladach wydechowych...wszystkie wzory, wszysciutko Barakuda przygotowal, nic tylko korzystac. Ale po co, jesli mozna zrobic cos na widok czego akzdy sie obejrzy. A ze w wiekszosci nie bedzie to wzbudzalo pozytywnych opini tylko smiech.... Sory za szczerosc, ale moim zdaniem takie wynalazki psuja wizerunek DFa. Ale kazdy slowo tuning rozaumie przeciez inaczej.

Stary czyjaś opinia sie zmienia zaraz po tym jak wciskam gaz(np. polonez 1.6 lub tez kadett 1.4) i koles wocha moje spaliny, a tak poza tym to zrobilem troche kilometrow z tylko koncowym tlumikiem, zajebisty delikatny basik, w porownaniu do standardowego ukladu ma lepsze odejscie w nizszym zakresie obrotow (1500-3500), chodzi znacznie ciszej (niz bez tlumikow lub tylko ze srodkowym a bez koncowego), polecam wszystkim taka przerobke

[ wiadomość edytowana przez: thunder dnia 2003-09-20 10:40:29 ]

Dobra, wszystko fajnie ale słowa jak wiadomo nie wyrażą nigdy tego co prawdziwy dźwięk . Masz może jakieś nagrania odgłosów pracującego silnika przy tych różnych konfiguracjach układu wydechowego? Ja gdy po raz pierwszy odpaliłem swoją maszynę tak się zgrzałem że musiałem nagrać ten dzwięk, by zaprezentować go innym. Wtedy akurat cieszyłem się że mam 7650 .
Jeśli nie masz możliwości wrzucenia takiego nagrania na neta (choć nie sądze, bo dyktafon jakiś nie trudno skołować) to przynajmniej odnieś się do mojego i napisz: lepiej, gorzej, słabo, ciszej, bardziej "gladki" dzwięk itp.
Nagranie znajduje się >> TUTAJ <<. Jeśli jesteś ciekaw skąd sie wziął ten dźwięk to poszukaj na forum tematu o moim tłumiku .
BTW - ja określam to brzmienie jako "WRC Sound"

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-09-20 12:28:42 ]

Ja mysle ze 27 wrzesnia na zlocie uda mi sie nagrac odgłos mojego wydechu Kolektor rurowy...na dwoch przelotowych koncowych wydechach. Układ chodzi cicho, ale ma charakterystyczny dźwięk , schodząc z obrotów fajnie pyrka....
mam ostani wydech michaela, ale fakt jest taki ze niewiele on daje.
pozdro

za kilka dni wrzuce dzwiek mojego tlumika, prosze o cierpliwosc