LEJE SIE JAK Z KRANU! :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od trzech dni z powrotem jezdze swoim bobem. po odebraniu od blacharza byl strasznie rozregulowany. zaprowadzilem go do mechanika. wyregulowal, naprawil, powymienial pare pierdół. Odpala jak zyleta, chodzi rowniutko. Jest jeden maly problem:

Chleje paliwo jak stary zul... Silnik mam serie, zadbana i bezproblemowa. Zawsze byl dosyc szybki. Teraz jest troche szybszy( moze to przez nowego wupexa??? ale nie wiem) . Przedtem tez palil duzo, jakies 7 lityrow przy ostrej pizdzie

teraz pali jakies 10 na prawie seryjnego boba to za duzo!!!

czy mozna go tak wyregulowac zeby nie stracil mocy a zeby mniej chlał paliwa???

jest naprawde szybki jak na seryjnego malacza, sprawdzilem jezdzac i scigajac sie innymi, rowniez tuningowanymi.

O co chodzi????

A może gubi ci gdzieś to paliwo - sam nie wiem. Sprawdź czy przy gaźniku masz podłączony wężyk ten co cofa nadmiar paliwa do baku. Możesz też obczaić filterek paliwa lub pompkę czy gdzieś nie przepuszcza. Wogóle to obejrzyj cały "system benzynowy" (tzn. od baku aż po gaźnik a w sumie po bak). A jeszcze może być tak że ucieka ci paliwo przez gaźnik - sprawdź uszczelkę ale to tyle aż to by nie ginęło paliwa.

Myślę, że to co napisałem coś ci pomorze.

jak przewody bedziesz mial git to posprawdzaj gaznik od regulacj skladu mieszanki az po wielkosci dyszy to byl zaufany blacharz bo to moze nie byc twoj silnik spradz numery???!!!!! i to nie jest smieszne ja po ostatniej odstawce auta do " fachowca" nie znalazlem w malaszu moje wspanialego gazniczka nad ktorym spedzilem tydzien dopieszczajac go tylko jakis stary badziew i tego mojeg juz nie odzyskalem!!!! niezle sie wtedy w ku***ilem
pozdrowienia!

Jezeli to nie bedza przewody ani pompa to sprawdz bak, popusc dwie sruby i zobacz na czujnik ktory jest umieszczony na gornej stronie baku, tam sa rureczki z cienkiego aluminium, sprawdz je, mi jak spalil 10 litro to sprawdzilem odrazu bak bo przewody i pompke wymienialem wczesniej i sie okazalo ze dziurka byla na bocznej sciance baku a potem sie jeszcze okazalo ze te rureczki aluminiowe byly pekniete i tez uciekalo tamtedy paliwo. Jak bys nie mial gdzie sprawdzic baku to zapraszam do siebie na kanal
Pozdro

Sprawdź czy na wysokich obrotach nie ucieka paliwko przez dopływ do gaźnika (ciśnienie) i czy nie ucieka gdzieś z drodze powrotnej!!

czesc sprawdz czy bak nie masz dziurawy bo ja tak mialem i myslalem ze mi spala 12l albo pompka !! membrama( czy jakos tak nie pamientam tam sa taki dwie gumki )jakone beda penkniete to tez bedzie paliwo uciekac aha gaznik to ustaf sobiesam bo jak ja bylem raz na ustawianiu mieszanki paliwa to muj kaszel palił znacznie wqiecej .wiec sam go ustawijem .3 obroty
duszy od mieszanki paliwa i jest gites