| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-17 10:08:43 U mnie pomogla regulacja LPG - zbyt uboga miesznaka byla. |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-17 10:29:53 Dzida jak widze rowniez z innych watkow jest przeciwnikiem gazu.
Ja jednak pozostane przy swoim |
Pedro Warszawa | 2003-09-17 10:53:06 Panowie.... potrzebna rada a nie współczucie... w sumie na gazie jest troche lepiej niż na benzynie |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-17 11:03:16
A w jakich warsztatch gazowych byles ? - pozadnych czy takich w garazu ? Moze jednak jeszcze raz sprobowac z regulacja ??? |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-17 11:13:19 Ale sie czepiliście, przecież pisze ze na benzynie tez jest do bani. Falowanie obrotów to może być silnik krokowy, możliwe ze sie zawiesza i czyszczenie nic tu nie da, możesz jeszcze sprawdzić wszystkie rurki podciśnienia, może magicy montując gaz coś odłączyli albo załamali, zagieli.
Nie wiem czy ruszali tez ale zobacz jak jest ustawiony czujnik położenia przepustnicy. Wiecej ci nie pomoge bo nie znam dokładnie budowy tego silnika |
Jaro Mazda 323 Warszawa | 2003-09-17 13:36:13 jak napisal Iceman, ja bym zaczal sprawdzac rurki podcisnienia ... jest to uperdliwe, ale w mojej mazdzie mialem podobne objawy i nie mam LPG ... okazalo sie ze jeden z przewodow podcisnienia jest pekniety i przez to obroty plywaly ... Jakby cos to moge pomoc ... ale w weekend dopiero niestety ... no chyba ze pokaze sie dzis na spocie i Ty rowniez ...
|
Pedro Warszawa | 2003-09-17 14:57:45 dzieki sprawdze - jakby cos odezwe sie - zajme sie sprawdzaniem przewodow podcisnienia... jeszcze raz thx. |
benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2003-09-18 06:59:51 Iceman dobrze gada !!!!
Prawdopodobnie krokowy. Odkręcić dwie śrubki i do całkowitego czyszczenia. Bęzyną ekstrakcyjną lub STP do czyszczenia gaźników. Jeszcze bym przeczyścił przepustnicę (tam to dopiero jest syf) tyko że to już troszkę więcej roboty. Ale warto. A wogule to załóż elektroniką Autronika do LPG i komp AL-700 i nie będziesz miał takich obrotów. No i skasuj całkowicie pamięć kompa od bęzyny. Jak npisałem w kturymś poście. |
rogru TOYOTA DRIVER Carina E Gdańsk | 2003-09-18 08:46:38 Przed skasowaniem pamięci komputera odczytej jego błędy, może jakieś są. W książce obsługi o ile pamiętam jest zalecana również wolna jazda ze zwartymi stykami, która ma na celu ujawnienie błędów mogących pojawiać się tylko w czasie jazdy.
Gaz w samochodzie to super rozwiązanie, chociaż mam go od 2kkm. Pozdrawiam. |
Pedro Warszawa | 2003-09-18 09:17:19 Witam...
przepustnice i silnik krokowy czyscilem 2 tyg. temu - błedow kompa tez nie ma |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-18 12:49:46 Kiedys taki problem rozwiazalem przez odlaczenie zasilania silnika krokowego i ustawilem obroty sruba regulacyjna.Jezdze tak do dzis i mam spokoj.Nawet ASO nie wiedzialo co sie dzieje a obroty spadaly.Teraz to ja wiem i mam zrobione. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-09-18 23:05:48 no icoz tu doadc nic poprostu nic ale jak to ktos ma w opisie eheh pomoc kolegoqw zawsze sie liczy- owszem przepustniczka i krokowy heheh |