Zawiecha przod 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak wiec dogielem resor na 11cm i dolozylem pioro od nysy jest dlogosci drogiego od gory maluchowskiego.Ogolnie resor wydaje sie byc twardszy niz oryginal,mam do niego 2 pytania:

a)Wymienic amory na tylnie ?
b)Splanowac jescze podkladki czy juz dobrze siadzie ?

Amory wrzuc tylne. gdyz dzieki temu bedzie sie mniej przechylal (mniejszy skok), a podkladki? zalezy jak nisko siedzi.

powinno być nisko, ale takie gdybanie jest bez sensu... załóż, przejedź kilkaset km i zobaczysz, czy będzie trzeba planowac podstawki

Cytat:
Amory wrzuc tylne. gdyz dzieki temu bedzie sie mniej przechylal (mniejszy skok), a podkladki? zalezy jak nisko siedzi.

Tak!!!!! i będzie robił za odbojnik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najpierw sprawdx jak Ci się resor ułoży (ok 200 km) ja mam resor na 13 i jest jakiś 1cm luki między oponą a nadkolem. Amory mam seryjne.

A ja też mam na 13 i luka jest o wiele większa i będę obcinał podkładki.Zalezy jak kto co robił.Nigdy się nie dowiesz jak się nie przekonasz

ja też mam na 13, ale to, jak siądzie auto zależy jeszcze od tego dodanego pióra, pewnie od samego procesu klepania itp... u mnie pękła lewa podstawka i teraz lewą stronę mam znacznie niżej (odłamał się kawałek od zewn strony). kupiłem już podkładki i teraz sięzastanawiam czy je planować /Yaninnya kiedyś pisał, że to rozsztywnia przód a z drugiej strony, to nie chcę, by maluch podniósł się ani trochę...
p.s. też mam KYB na przodzie i tyle i o ile przód jest spoko, to tył jest kupa /skacze/

A tak wogóle to ten temat był poruszany nieskończoną ilość razy ( przeważnie sam go zaczynałem Poszukaj dobrze

jest oddzielny wątek odnośnie zamiany amorów Tył/przód, odnośnie rosorów też ze dwa rzay było, spręzyny sam zaczynałem 2 razy jest tego w trzy dupy i nawet gdzieś są opinie na temat jazdy na obniżonym resorze!!!

Dzisiaj zlozylem do kupy.Stoi jeszcze jak stara kur... musze podkladki tez ruszyc,chyba te pioro od nysy sie malo poddaje.Jutro sie za to wezme

nie rusz!! najpierw przejedź kilkaset kilometrów i poczekaj, jak się sprawy ułożą.... to zawsze siada

Nigdzie nie pojade bo planuje glowice wyciagnac wlasciwie to jestem w trakcie tylko blachy od termostatu nie moge sciagnac.Nie mam 17 dobrej zeby mocowanie silnika odkrecic bo tam jest taka srubka z dziurka do koirej nie moge sie dostac eh juz jeden klucz na tym mocowaniu skrzywilem.Wyciaglem to 1 pioro i jest git siedzi ze ohoho

No i w końcu ja dorobiłem się twardego resoru!! Pióro pomocnicze (to z zagięciami-obcięte). Do tego podkładki splanowane 13mm. Resor wyklepany na 17cm. Autko stoi nie za wysoko ale nisko też nie jest. Poczekajmy trosze a sie ułoży. W każdym razie różnica w twardości i w rowadzeniu odczuwalna!! Polecam!!