| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-20 11:41:11 Mam skrzynie po remoncie i po jej zamontowaniu nie mogę jej ustawić. III bieg wchodzi mi od czasu do czasu (muszę z 2 przepiąć na 4 i dopiero na 3). A wsteczny to tragedia na ok. 20 prób może raz wejdzie, co to jest |
Przemol 126p Poznań | 2003-09-20 14:12:56 ale straszne , najprostszy problem - urwałeś gumy ,skrzynia wali w samochód od dołu i powyginał się wodźik, zauważyłem że w samochodzie masz zrobioną blacharke i koła ,ale reszta jak silnik to kiepska sprawa , na to on gorzej jeździ niż wygląda srób coś z tym |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-09-20 14:38:38 Miałem podobnie niedawno po włożeniu skrzyni wszysatko chodziło oki przejechałem 2 km i pozostały mi 2 biegi 1 i 2. Do chaty zajechałem na 2, pomyslałem że albo sie urwała poduszka albo łącznik(lizak) sie pogioł, nastepnego dnia na kanał patrze a tu tylko sie poluźnił łącznik skręciłem i działa oki. Zobacz jak wyglądają poduszki pod skrzynią i łącznik wszystko razem wyniesie ci około 20 zł i 30 minut pracy wymiana + regulacja łącznika żeby ładnie biegi chodziły. Regulacja polega na odpowiednim dogięciu |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-20 15:17:15
Człowieku jakbym miał kasę to bym całego sobie odrazu zrobił a tak to robię stopniowo. Teraz będę robił to, później silnik (wymiana uszczelek popychaczy, wogóle uszczelnienie, tuningu raczej nie będzie takiego w stylu wałek, tłoki itp. bo prawie seria mi wystarcza, autko robię raczej na stylistykę ale o silniku nie zapomniałem) itd... Nie od razu odkryto Amerykę.... Co do tego czy kiepsko jeździ |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-09-20 18:07:29 Rutkus, napisz coś więcej o tym doginaniu lizaka, bo ja zawsze zakładałem go jakim jest... ale zawsze było ok |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-09-20 23:21:55 Po założeniu łącznika czasami biegi ciężko wchodzą zdażyło mi sie tak kilka razy. W zależności jakie biegi ciężko wchodzą odpowiednio doginasz. Ja robiłem to zawsze "francuzem" łapałem łącznik na środku i jeśli 1 i2 wchodziły brzydka to troche skręcałem łącznik w lewo górna jego część szła w lewą strone jeśli 3,4 i R to w prawo. Dawało to tyle że nietrzeba bardzo mocno przyciągać dźwigni do siebie przy wybieraniu 1,2 i tak samo łatwiej działały pozostałe biegi. Mam nadzieje że połapiecie sie w moim zawiłym opisie |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-21 00:50:59 u mnie tez czasem trzeba przerzucic z 2 na 4 i dopiero potem na 3. mam poprostu zjechany synchronizator. nie wiem jak u ciebie skoro masz skrzynie po remoncie, ale wiem co to za bol pozdrawiam |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-21 01:42:47 Też to miałem.
u mnie akurat okazało sie że taki jeden przy składani uskrzyni chcial zrobic 2 z 1 I czesci pozostawało po złozeniu. Ale sie zrehabilitopwał i teraz już skrzynia działa - kto wie moze i silnik niedługo odpali |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-22 14:41:51 Założyłem nowy lizak i wszystko ok, wsteczny wchodzi tylko IV bieg nie wchodzi z luzu (z przepinania 3 na 4 wchodzi a jak jade na 4 i wrzuce sobie na luz i później chcę dać 4 z powrotem to nie wchodzi Rutkus napisz mi to dokładnie jak dla debila bo nie wiem jak to sobie ustawić żeby było ok. |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-09-22 15:28:37 Ja bym spróbował dogiąć z tego co piszesz to delikatnie górna część łącznika w lewo tak jak pisałem na gg (stoisz twarza do przodu auta) |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-23 09:15:58 Zrobiłem i jest . |