[br] czesci z wegier - jade - moge przywiezc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jako ze bede potrzebowal jeszcze pare taili z wegier, a tez niektorzy pytaja m.in. o kolektory to chcialbym sie zorientowac czy ktos jeszcze chcialby cos zeby mu przywiezc.
odrazu mowie ze termin jest najprawdopodobniej na grudzien ew na styczen i warunek jest taki ze zebym wyszedl na tym jakos takos to koszty paliwa (LPG) dzielimy na ilosc osob chetnych i kazdy bedzie zadowolony mysle.
takze jak ktos ma jakies plany i cos chcialby przywiezc z wegier to mozemy sie dogadac i moge zalatwic wszystko za jednym zamachem

A skąd zamawiasz? z wolfa? Pytam żeby wiedzieć co można by wybrać.

napenwo bede u janodoba i napewno u havassyego
z wolfem bylbym ostrozny bo sa problemy poza tym ciezko sie z nimi dogadac

Janodob ma tylko wydechy? Na stronie jego są jakieś częsci wydechów, tłumików, obejmy a z interesujących nas myśle tylko lekko usportowione wydechy, czy się myle?

Havassy ma do dupy stronke i nic z niej sie nie można dowiedzieć.
Ale w sieci znalazłem to:
wałki havassyego

ty nic nie wiesz o ich wyrobach?

havassy to chyba najbardziej znane walki do lady nie pochodzace z rosji. peter havassy jest kumplem z lawki prezesa schricka.
posiadaja wszystko czego dusza zapragnie
przykladowy cennik:
Cytat:
We make a lot of camshaft for LADA. We regrind the original camshaft for the next profile:
272° , 296°, 312°, 316°/304°
The prices 18 000-22 000 HUF/each. I need the used,original one.
We make from steel billet with high lifting: 316°/304°, 324°, 328°/304°, 328°
Prices: 56 000 HUF/each
The collector for weber 40-45 DCOE, 150mm lenght (steel)
Price: 30 000 HUF
We make special balanced steel flywheel 36 000 HUF, adjustable camshaft gear 9 000 HUF, large intake and exhaust valves, bronze valve guides...etc.

co do Jano Doba no to najwyzsza wegierska polka jesli chodzi o sportowe wydechy -- m.in. kolektory 4-1 i 4-2-1, wyczynowe wydechy 50 i 60mm, czesci do wydechow, trabki do gaznikow etc etc etc etc. wszystko jest na stronie ich

ja z chęcią zamówiłbym VFTS garniture ! a jeżeli nie byłoby możliwości to sam wałek 296

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2007-11-02 22:35:40 ]

z garnitura tak jak sie juz gdzies wypowiadalem jest ciezko, probowalem na rozne sposoby do wolfa dotrzec i sie nie dalo, poszedlem na latwizne i zamowilem u Sobocina.
co do 296 nie ma problemu, bedizesz musial mi tylko podeslac seryjny walek no i pieniazki

No ja był bym chętny na wałek 296, kolektory pod Webery 40 oraz cały układ wydechowy 4-2-1 50mm. Tylko nie wiem ile kosztują poszczególne części? Z tego co widzę to wałek kosztuje 14000(czy trzeba dać seryjny na wymianę?), kolektory 20000 i nie wiem ile kosztuje wydech. Myślałem jeszcze o tej rolce do napinania łańcuch.

jak w grudniu czy styczniu to zdaze kase uzbierac tylko na cokolwiek mi starczy 1000-1200zeta?/wydech kompletny 5cm by mi sie spodobal i jakis walek zeby krecic na obrpty bardziej bez ryzyka uszkodzn to trzeba cos tam w zaworach jeszcze zmieniac do tego czy wszystko psuje? jakie to koszta?

jakies progresywne sprazyny z amorami olejowymi jest cos takiego??

[ wiadomość edytowana przez: BA3_CCCP dnia 2007-11-03 03:32:30 ]

Cytat:
2007-11-02 23:48:45, sebioza pisze:
No ja był bym chętny na wałek 296, kolektory pod Webery 40 oraz cały układ wydechowy 4-2-1 50mm. Tylko nie wiem ile kosztują poszczególne części? Z tego co widzę to wałek kosztuje 14000(czy trzeba dać seryjny na wymianę?), kolektory 20000 i nie wiem ile kosztuje wydech. Myślałem jeszcze o tej rolce do napinania łańcuch.

to sa ceny z wolfa z tego co widze a jak mowie do wolfa sie nie wybieram.
havassy i janodob - nie ma problemu. nie chce miec potem problemow jesli chodzi o wolfa bo nie dosc ze nie da sie z nimi skontaktowac, nie da sie dogadac to jeszcze czesci marnej jakosci z tego co slysze od wszyustkich wiec nie podejmuje sie tego

co do kwoty 1100-1200 pln to zeby sie z jednym i z drugim zmiescic bedzie ciezko. gdybys chcial kolektor 4-1 to tak, bo wtedy kompletny wydech wychodzi w okolicy 800 pln , a walek ok 300 pln. niestety kolektor 4-2-1 jest prawie 2 razy drozszy wiec koszty sie podnosza

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2007-11-03 09:59:29 ]

Cytat:
2007-11-03 09:37:07, 3zeR_MDS pisze:
to sa ceny z wolfa z tego co widze a jak mowie do wolfa sie nie wybieram. havassy i janodob - nie ma problemu. nie chce miec potem problemow jesli chodzi o wolfa bo nie dosc ze nie da sie z nimi skontaktowac, nie da sie dogadac to jeszcze czesci marnej jakosci z tego co slysze od wszyustkich wiec nie podejmuje sie tego co do kwoty 1100-1200 pln to zeby sie z jednym i z drugim zmiescic bedzie ciezko. gdybys chcial kolektor 4-1 to tak, bo wtedy kompletny wydech wychodzi w okolicy 800 pln , a walek ok 300 pln. niestety kolektor 4-2-1 jest prawie 2 razy drozszy wiec koszty sie podnosza [ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2007-11-03 09:59:29 ]

Ja się nie upieram na konkretnego producenta. Tylko tam znalazłem ceny. Jak byś mógł, to podaj mi ceny tych rzeczy, co ja chce, albo stronę, na której to znajdę. I co z tym wałkiem, czy trzeba dać seryjny?

walek trzeba dac seryjny, 296 kosztuje bodajze 18 lub 20000 HUF,
kolektory 30000 HUF
wydech to koszt rzedu 42000 HUF za kolektor 4-2-1, i ok 25000 HUF za reszte ukladu. co do rolki napinacza to ceny nie znam i nie wiem czy robia cos takiego

A ile kosztuje kolektor 4-1?

27000

E to w sumie przy dzisiejszym kursie, to jest jakieś 230zł taniej. Wiec raczej zdecyduje sie na 4-2-1. Te układy to nie są do VFTS, tylko do "serij"? Nie trzeba ciąć podłogi?

sa wersje vfts i zwykle

No mi chodzi o zwykły.

tylko panowie jak ktos bedize chetny i co wazniejsze bedize mial kase to prosze profesjonalnie podejsc do sprawy i zglaszac sie jak bedziecie naprawde chetni. bo ja to musze zamowic wczesniej, jakos to na miejscu zorganizowac zeby wszystko bylo zebym potem nie swiecil oczami bo ktos sie na 2 dni przed moim wyjazdem rozmysli. wiec jak ktos cos chce to powiedzmy do 25 listopada prosze o konkretne zgloszenia z lista rzeczy, po 25 listopada pozbieram pieniazki i jak faktycznie bedzie tak duzo zamowien to poczatkiem grudnia po to pojade

jak wyglada kolektor 421 i 42 da ktos linki??

Ja byłbym chętny na tuleje wahaczy do '07 poliuretanowe, bądź jakieś lepsze od tych oryginalnych gównianych - komplet na oba wahacze na oba koła. Jest taka możliwość ??