[126p] Filtr stożkowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nioe znalazłem w wyszukiwarce...
Na forum jest takie zdjęcie:

Daje to jakieś efekty:>?

a gdzie to ma gaznik?? czy on jest taki siakis dziwny???

u mnie jak założylem filtr na gaźnik to miałem problem przekroczyć 5 tyś obr

BTW, znajomy ma do sprzedania używany oryginalny filtr stożkowy do K&N typowy do malca ( mieści sie w puszce )

To ma wtrysk... 2 wtryskiwacze ustawione jako tzw. staged injectors, czyli jeden bliżej drugi dalej od głowicy.

Jak zakladac filtr stozkowy to ze strumienica dolotu bo sam prawie nic nie da.Filtr stozkowy da niewielka dodatkowo moc ale przy wyszych obrotach a na niszych bedzie bardziej mulowaty!!!!

Cytat:
2004-09-11 21:46:33, MateuszH pisze:
Jak zakladac filtr stozkowy to ze strumienica dolotu bo sam prawie nic nie da.Filtr stozkowy da niewielka dodatkowo moc ale przy wyszych obrotach a na niszych bedzie bardziej mulowaty!!!!

sprawdzałeś, czy wyczytałeśw DŻITI??

Cytat:
2004-09-11 22:25:54, widynek pisze:
Cytat:
2004-09-11 21:46:33, MateuszH pisze:

sprawdzałeś, czy wyczytałeśw DŻITI??

w teleranku mówili

ciekawie top wyglada ale na zdrowy rozum to kiszkowate rozwiazanie, bo przecierz ciagnie jak najety cieple powietrze, jak mialem filtr na kolanku to tez 5tys nie moglem przekroczyc ale dzwiek byl fajny

Cytat:
2004-09-11 23:48:26, maskekk pisze:
ciekawie top wyglada ale na zdrowy rozum to kiszkowate rozwiazanie, bo przecierz ciagnie jak najety cieple powietrze, jak mialem filtr na kolanku to tez 5tys nie moglem przekroczyc ale dzwiek byl fajny

Przyjrzyj sie uważniej, tam jest jeszcze pokrywa filtra, która ma "kolnako" skierowane na filtr. Zapewne te blachy uformowane w ten sposób, ze jest nadmuch zimnego powietrza na filtr

Inaczej byłoby bez sensu :/

no widze ale i tak sie silnik nagrzewa i ii cala komora tez i napewno ssie cieple powietrze.