Stuki E11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podczas cofania coś mi stuka w zawieszeniu (cyklicznie) jak przyspieszam to stukot jest częstszy, nie wiem o co chodzi, stukot pojawia się tylko przy cofaniu, bez względu na nawierzchnię, odgłos raczej głuchy (jakby cos obcierało...), czy coś wiecie na ten temat? (corolla 4efe, e 11). pozdr

dziwna sprawa nigdy z czyms takim sie niespotkałem moze cos ci w zawieszeniu obciera albo cos ze skrzynia!!

Możliwosci jest wiele, ja bym sprawdził w pierwszej kolejności czy nie spadła osłona z przegubu, czasem potrafi spać i jak zamieli półośka metalowe mocowanie, to przy jeździe do przodu jest cisza, a przy cofani potrafi haczyć, ale taki dźwięk jest metaliczny, może też sam przegub się rozsypał, choć to mniej prawdopodobne i raczej wtedy jest jeden trzask przy ruszaniu do tyłu, sprawdź cofanie po prostej i w zakręcie czy jest różnica. Kolejna sprawa to jeśli masz z tyłu bębny mogą okładziny w bębnie się haczyć i wywoływac takie dźwięki, jako najgorsze to mozna obstawić skrzynię biegów.

już wiem, wczoraj byłem na przeglądzie i mi usuneli, to był klocek z przodu, źle mi coś go poprzednio wpasowali i dlatego tak się działo, teraz jest bez obcierania, ale na przeglądzie powiedzieli mi, że niedługo muszę wymienić lewy przedni amorek czyli najlepiej dwa czyli ok 1kzł powie mi dowidzenia