Wężyki podciśnienia do regulacji nawiewu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako, że męczę już ten temat po raz dziesiąty chyba, to tym razem mam pytanie. Wężyki idą z puszek pod nogami pasażera... no właśnie gdzie? Gdzie je w silniku (1,5) znajdę?

Wyjmij schowek odkrecajac 4 sroby - delikatnie zeby nie popekaly mocowania. Widac wowczas wiele ciekawych rzeczy wezyki rowniez. Jednakze nie wiem gdzie ida i czy wogole sa ich przedluzenia pod maska!?
rjsunset

piotrek..a co ci sie stalo? masz nieszczelnosc? no ja meczysz juz 10x to pewnie sprawdziles dokladnie przy sterowaniu nawiewem czy tam nie ma nieszczelnosci.. ja tak mialem..no ale to pewnie nie to..

Nie - poprostu nie działa regulacja nogi/szyba/twarz itp. Okazało się, że pod nogami pasażera zwisają swobodnie 2 wężyki i co gorsza wszystko i wszędzie jest podpięte, tak, że nie mam co z nimi zrobić. Ktoś na forum FSO podpowiedział mi, że to może drugi koniec wężyków, toteż jestem ciekaw skąd one idą.

Nie wiem jak to jest w silnikach 1.5. Myślę ze powinieneś przyjechać na zlot i tam sobie podpatrzysz jak to mają inni. Jak nie to może zrób zdjęcia.

Ja jeszcze w temacie... wymontowywał ktoś z Was schowek przed pasażerem? Co się za tą plastikową wytłoczką znajduje?

Piotrze, spróbuj otworzyć maskę i spojrzeć na wlot powietrza do kabiny (na podszybiu).
Obok tej wnęki gdzie wpada powietrze (przykrytej plastikową osłonką) po jej prawej stronie znajdziesz coś co wygląda jak bańka. Wchodzą tam 2 przewody podciśnienia. Sprawdź czy stamtąd nic nie wypadło. Czy złączki nie są obluzowane.
Jeśli tam wszystko jest ok, zdemontuj chwyt powietrza uważając na wężyki (jeden idzie od spodu). Cały chwyt trzyma się w sumie na 4 czy 5 srubach, tylko uważaj na podkładki.
Kiedy już go wyjmiesz w otworz, który ukaże się twoim oczom zobaczysz chyba 6 wężyków i przyłączek.
Staraj się tam znaleźć przyczynę.
Mam nadzieję, że trochę pomogłem.

DZIĘKI! SPRÓBUJĘ!
No to się dobrałem pod schowkiem i znalazłem (ale się musiałem naszukać, bo wogóle jej nie widać - dopiero kaskaderska pozycja pod deską rozdzielczą pozwoliła dojrzeć) jedną złączkę do której pasuje jeden z wężyków. Niestety drugi w dalszym ciągu nie wiadomo gdzie ma być podpięty.