Rozbudowa kompresora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przymierzam się do rozbudowy kompresora o dodatkową butlę. W temacie jestem zielony, więc dwa pytania:
1. czy coś takiego zadzaiała:

A+A - połączenie na szybkozłączkach wężem elastycznym o większym przekroju

2. czy miejsc B wystarczy zaślepić, czy trzeba zamontować jakić zawór bezpieczeństwa/wskaźnik ciśnienia/inne?

[ wiadomość edytowana przez: nds dnia 2011-03-25 10:45:44 ]

A może chciałbyś falownik do kompresora? Poniewiera nam się takie cóś marki Ingersoll-Rand, moc 132kW

A+A możesz połączyć na szybkozłączach, w zbiornikach prawdopodobnie masz gwinty 1/2 cala więc nie będziesz miał problemu

ten czwórnik B możesz odkręcić od zbiornika i wkręcić na jego miejsce korek zaślepiający

wszystkie gwinty które będziesz gdziekolwiek wkręcał owiń taśmą uszczelniającą którą kupisz praktycznie w każdym sklepie hydraulicznym lub pneumatycznym

Na wyjsciu z obu butli zaloz zawory, bedziesz mogl odlaczyc butle, jesli bedziesz potrzebowal tylko jedna oraz wymienic przewod bez spuszczania powietrza jesli peknie.

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2011-03-27 14:15:48 ]

a wie ktos gdzie mozna kupic sam kompresor w dobrej cenie? mam duuuza butle i wypasny silnik, nie mam kompresora.

Cytat:
2011-04-01 22:24:51, jaqo pisze:
a wie ktos gdzie mozna kupic sam kompresor w dobrej cenie? mam duuuza butle i wypasny silnik, nie mam kompresora.

np. tutaj...