MotoNews.pl

[126] Zielony Grëmlin i troche inny BIS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Temat jest typu "chwale sie", ale chyba nie ma czym, tak sobie go założyłem bo ciekawi mnie co Furiousowa brać, powie na temat tego paprocha, obiekt przedstawiony na fotkach to Polski Fiat 126p BIS, rocznik 1987, kiedyś było to seryjne auto z silnikiem o pojemności 700cm3, teraz to kto wie, pewnie 650cm3.

Jakieś półtora roku temu szukałem budy malucha na rajdy, zainteresowało mnie ogłoszenie buda malucha bis, obspawana, pół klatka, ble, ble... dostałem maila z fotkami, troche mi sie nogi w kolanach ugięły

Cena 300zł
Hmm, pojechałem, zanabyłem i przywiozłem.

Następnego dnia poszedłem do garażu, otwieram wrótnie i myśle "qrw... co ja w ogóle przywiozłem?" , ale nic trza zakasać rękawy i do dzieła, niestety jak sie okazało życie dziwnie sie toczyło przez te półtora roku ze nie bardzo miałem na to auto czas, coś tam pokątnie robiłem, ale nie było wyraźnego progressu, przez ten czas porobiłem pare łatek w blasze, zrobiłem blachy mocujace do hamulców tarczowych z DF'a, obniżyłem zawieche, zrobiłem krótki skręt, zabezpieczyłem nadwozie antykorozyjnie, takie tam pierdoły, nic poważnego, foty można looknąc tu Klik

Ostatnio postanowiłem coś w końcu zrobić z tym bisem, i sie troche ruszyło, ze dwa lata temu wpadł mi pomysł na pomalowanie maluszka i w końcu zrobiłem sobie VT na bazie fotek -małego-

Fotki z 5.10

Fotki z 6.10

Jutro postaram sie wrzócić coś nowego na ruszt.

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2007-01-14 01:00:16 ]

da mnie bomba, ostateczne lakierowanie keidy? podoba mi sie kolor, a raczej jego polaczenie. ta polklatke bym rozbudowal o przod i boki, a najlepiej pociagnac jeszcze ja do przednich kielichow, bo w sumie auto masz gole i mozna to odrazu zrobic. co planuejsz wsadzic? mocne 650?

Polskaaa biało- czerwoni
a raczej Monako hihi

ogólnie kolorek fajny , ale spróbuj dzielenie koloru zrobic schodzace pod płytkim skosem od tyłu do przodu auta w dół - przyda mu optycznie troszke dynamiki

hmm a moze go zeswapowac?

Lakierowanie we wtorek, więc niedługo fotki z nowym lakierkiem
Co do doboru kolorów tottylko zbieg okolicznosci że byszło Monako, a może nie?
Co do dynamiki sylwetki to mysle że mi wystarczy to co jest, jestem troche konserwatysta w niektórych sprawach i pluralistą, co do klatki to mysle na d tym, ale to nie teraz, wiem że jest duza okazja na to, ale narazie to odkładam, mimo ze finansowo nie było by problemu i technicznie też, ale narazie nie zakładam bo jest szansa że bedzie gotowy przód i nie chce nadarmo jej robić, rozwarzając kategorie swapa to samo 650 to juz do tego sie łapie, ale powiem wam że pojemnośc silnika nie bedzie inna niz w dowodzie

Cytat:
2006-10-09 00:01:12, ISO-lator pisze:
pluralistą,

?? Co mają twoje poglądy polityczne do koloru auta ??

idealnie bylo by go wzmocnic nieco 1.2 16V ma krzynce z palio i bylby ogien;]

Mysle ze kiedys zagości tam jakis central, ale to jeszcze nie teraz keszu troszku brakuje na takie plany, ale stopniowo bedzie sie dążyć do jakiejś evo-lucji, w zasadzie to poglądy polityczne mają coś wspólnego, od roku żyjemy w kaczogrodzie gdzie na dzieńdobry prezydent przeinaczył flage polski poza tym jak tam dłużej sie siedzi w tym kraju i widzi jak motoryzacja umiera to aż chciało by sie mieszkać w Monaco.

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2006-10-18 02:48:14 ]

coś świeższego na ruszt kałde, niestety mało fotek bo aku w aparacie padły

mallllllyna...

Kcialbym go zobaczyc ubranego w zderzaczki Najlepiej szeroki plastik

Niestety nie bedzie szerokiego plastiku, co najwyżej chrom maźnięty na biało.

super autko sie szykuje ciekawa koncepcja dobrania lakierów
ja bym go widział tak :

dobry koncept

O! to jest właśnie to o co mi chodziło, jakieś świeższe VT, nawet uwzgledniłes to że klapa tylna jest cala czerwona, myslałem kiedys nawet o całej czarnej belce silnika razem z dolnym kawakiem tylnej klapy, ale chyba zostawie jak jest, tylko kratki zrobie na czarno.

I pare nowych foteczek, bo tamtych było za mało

Jutro moze już wstawie szyby i jakies inne graty.

Swojego tez tak kiedys chcialem malowac bo to jest naprawde sliczne malowanie! Pyszny jest

Fajny, ale najlepsze ma kubelki

W górze troche słabo trzynają, ale w lędźwiach jest spoko i są nisko osadzone co obniża srodek cięzkosci w samochodzie

Cycuś malina ale nie kumam o co chodzi z tą siatką z tyłu. Co to jest wyprostowany bęben z pralki ??

wydało sie

Mam takie pytanko OT, gdzie w bisie jest zbiorniczek wyrównawczy? Zastanawiałem się nad tym ostatnio i nie umiałem do tego dojść

w lewym tylnym boku. Na zdjęciu z podniesioną klapą zobaczysz korek wlewu płynu.