| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2004-02-15 21:59:07 Kiedy regulowałeś zawory na gazie powinno co 5 tyś km. Jak mi mówił mój gazownik nie skazane są świece 3 elektrodowe do aut zasilanych gazem. Poza tym ja zacząłbym od regulacji silnika. Mój też coś zaczął łykać więcej gazu ale może to wina zimy |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-02-15 22:51:17 Co do gazu to sie nie wypowiadam gdyz nie mam go, ale slyszalem ze jezeli ma sie gaz to wlasnie chwyt powietrza nie powinien byc z przodu (ale moge sie mylic) i dlatego gasnie na luzie. A jezeli krecisz go do 6000 to nie dziwne ze tyle pali |
szakal_xxx Sosnowiec | 2004-02-15 23:17:20 ten poldek , to moje pierwsze auto na wtrysku , totalnie się na wtrysku nie znam , gdy chodzi o gaźnik to odrazu wiem co i jak
ustawia się gdzieś ten wtrysk ?? reguluje się go ?? jak tak to co ile km ?? przed chwilą przeczytałem na jakimś forum, że jest coś takiego jak kąt ustawienia wtryskiwaczy ... ?? może mi ktoś wytłumaczyć ile kosztuje regulcja tego , oraz co ile takie coś się reguluje i w jakich przypadkach się to rusza z góry dzięki |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-02-15 23:21:28 No wtrysk jest po to zeby wlasnie nic nie ruszac przy aucie. Ja nic nie slyszalem o regulacji wtrysku. Mozesz zresetowac komputer sterujacy. |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2004-02-15 23:41:48 monowtrysku sie nie reguluje,sprawdz kontrolki bo moze byc tak ze masz przepalona zarowke a swieci ci check engine,wtedy bedzie palil wiecej,pozatym do poldka swiece 3elektrodowe sie nie nadaja |
sc00by Miłośnik FSO Caro 1.6 gle Ruda Śląska/ Świętochłowice | 2004-02-16 06:42:14 no ja mam podobne objawy..tyle że na gaźniku!! wczoraj wracając do domu podjąłem decyzje że pora oddać auto do warsztatu na regulacje zapłonu( bo jak mocniej depne pedał gazu to skacze jak żeba i strzela z tłumika jak trabant co do spalania też mam takie bo ciągle trzymam go na obrotach żeby nie mulił wyreguluje go dziś w jakimś warsztacie i dam znać!! ps. tankuje ktoś na shelu?? super95- odkąd zatankowałem to takie szopki mi sie robią jak nigdy!! |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2004-02-16 11:27:27 Mam taki sam silnik w Polonezie z '95 roku Wkręca się na obroty sprawnie i ciągnie bardzo miło Mam nadzieję, że po wczorajszym spocie w Bydgoszczy żaden fotoradar nie uwiecznił mojego powrotu Nie powinieneś kręcić go na 6krpm - przy 5krpm jest uzyskiwana maksymalna moc - potem już tylko zarzynasz silnik... 4.5krpm to u nie optimum do zmiany biegu na wyższy - przy BARDZO szybkiej jeździe. Po pierwsze zmień świece na 1 elektrodowe iskry (komplet to circa 24pln) - takie jakie są zalecane do tego silnika - słyszałem (opinie zarówno doświadczonych w Polonezach mechaników jak i sprzedawców w sklepie) że na innych a zwłaszcza wieloelektrodowych 1.6CF nie chodzi zbyt dobrze - z Iskier jestem zadowolony. Co do paliwa Shell by SCooby: V-power 95 świetnie nadaje się do odpalania auta - z kolei na PowerGas silnik chodzi ciszej iż na LPG z BP. |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2004-02-16 12:44:59
|
dvl Miłośnik FSO Fiat Tipo 1.4 & 126p Gogolin | 2004-02-16 12:50:46 |
szakal_xxx Sosnowiec | 2004-02-16 13:06:32 już raz zmieniłem świece , bo myślałem, że to może być przez te 3 elektrodowe , ale auto chodzi tak samo , a nawet gorzej pali
to napewno nie wina świec za tydzień pojade do servisu .... zaś mnie oskubią ale przynajmniej będzie mi fura dobrze chodzić sądze, że wszystkie problemy z autem mam przez wtrysk przeczytałem w książce "naprawiam swój samochód POLONEZ" że takie objawy są spowodowane cytuje "złym kątem stożka strugi wtryskiwanego paliwa" pisze w książce, że kąt ten ma wynosić 52' (mono-wtrysk) zobaczymy za jakiś czas , napisze wam relacje co mi powiedzieli w servisie |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2004-02-16 13:39:11 ja tankowałem raz Vpower u siebie jeszcze nie miałem gazu i potem regulacja zapłonu i wymian filtru paliwa |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-02-16 13:56:57
|
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2004-02-16 14:06:28 Popronuję reset komputera - to złośliwe maszyny i lubią tak robić |
szakal_xxx Sosnowiec | 2004-02-16 14:44:37 chodzi ci o zdjęcie klemy z akumulatora ??
czy jest jakiś magiczny przycisk w komputerze ?? bo klemy w tą zime częst musiałem zdejmować ps. a tak przy okazji , w kazdym samochodzie z wtryskiem jest wstrząsówka może mi ktoś powiedziec gdzie się ona znajduje w polonezie ?? |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2004-02-16 15:27:31
Jeśli po zmianie świec nadal masz takie same objawy to nie mam pojęcia co może być nie tak... Może spróbuj przepalić auto w trasie tak ze 30km na benzynie? Chodzi mi po głowie jeszcze szwankujący moduł zapłonowy, ale to już droższa impreza. |
sc00by Miłośnik FSO Caro 1.6 gle Ruda Śląska/ Świętochłowice | 2004-02-16 15:35:47 no włąśnie nie tankowałem V-power tylko to co jest obok tego i kosztuje około 3.43- super cośtam... raczej już nie pojade tankować na shelu |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-02-16 15:36:04 Nowy modol cos kolo 250 zl w wersji sport. |
Bolo_928 Miłośnik FSO PN C+ GSI 2000r Gotenhafen | 2004-02-16 15:59:58
Odlanczasz aku na 10-15min... Podpinasz, odpalasz auto na benie...czekasz az sie zagrzeje do 90'C (jak sie wlaczy wiatrak) to wylaczasz silnik... ot cala filozofia...i restart zrobiony... Wstrzasowka...chodzi Ci o takie cos ze jak masz wypadek to odlacza Ci zaplon ?? A jak przycisniesz maly przelacznik to juz mozesz zapalac?? Jesli o to Ci chodzi to w GSI jest to po lewej stronie, umieszczone na nadkolu (czerwony przelacznik)... |