Coto jest takie dziwne? (126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z góry sorka za taki niezbyt udany temat) Co to jest: taki plastikowy (chyba) pierścień na zaworze ssącym? znajduje sie to w tym samym rowku za który trzymają zamki zaworowe. PRZYPUSZCZAM że są to uszczelniacze, ale czemu tylko na ssących?? i czy bez tego bedzie działało? bo pękły mi(((

to wlasnie sa uszczelniacze a jak pekly to kup nowe

Czemu tylko na ssących?? A to dlatego iż w kolektorze dolotowym panuje podciśnienie które to wciągało by Ci olej(to). Na wydechowych nie ma bo panuje nadciśnienie i sytuacja jest odwrotna!! No i na wydechowym dość szybko by sie wypalił ów uszczelniacz!!

Kurde, szlak mnie trafia jak czytam takie posty- czy nie mozna wziac ksiazki i zobaczyc co to jest i do czego sluzy? mozna, ale po co, latwiej napisac na forum.... Grrrrr... :/

Ale to montują gdzies od 92r wiec nie we wszystkich ksiązkach bedzie

Cytat:
Kurde, szlak mnie trafia jak czytam takie posty- czy nie mozna wziac ksiazki i zobaczyc co to jest i do czego sluzy? mozna, ale po co, latwiej napisac na forum.... Grrrrr... :/

O, sorry Wszechmocny!!! A nie przyszło Ci do głowy że np nie każdy ma książke??????????????????? Ja akurat mam od dziadka, ale jest stara i nie było tam tego ( nie mam tam nawet nic o modelu FL z szerokimi zderzakami). A nawet jeśli bym to tam znalazł to ktoś może mieć podobny problem i On nie bedzie miał ksiązki i co? A tak to sobie poczyta i na przyszłość bedzie wiedział!!!! W końcu po cos to forum jest no nie??????

Cytat:
2003-09-19 17:32:54, Abdull pisze:
Cytat:

O, sorry Wszechmocny!!! A nie przyszło Ci do głowy że np nie każdy ma książke??????????????????? Ja akurat mam od dziadka, ale jest stara i nie było tam tego ( nie mam tam nawet nic o modelu FL z szerokimi zderzakami). A nawet jeśli bym to tam znalazł to ktoś może mieć podobny problem i On nie bedzie miał ksiązki i co? A tak to sobie poczyta i na przyszłość bedzie wiedział!!!! W końcu po cos to forum jest no nie??????

i tu kolega ma troche racji

[ wiadomość edytowana przez: Rino125p dnia 2003-09-19 18:33:49 ]

Ehm, z książkami jest niejaki problem. Jest np. 1 egzemplarz w Czytelni na ATH, ale nie pamiętam żeby coś pisali o uszczelniaczach zaworów. Wiem tylko o oringach nakładanych na trzonek zaworu, czyli uszczelniających tyle co nic. Ja ich niechcący nie założyłem bo jak zmieniałem głowicę to byłem niedouczony i jeżdzę bez, ale oleju przez zawory mi mało ciągnie, bo głowica i zawory fabrycznie nowe i nie ma luzu na prowadnicach

Jak ktoś napisał jesli pękło to wymień, a co do książek to sa różne wydania i opracowania niektóre bardzo marne. Ja akurat posiadam kilka różnych egzemplarzy i wszystkiego tak niema. Kto pyta niebłądzi !!!