Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-19 01:23:06 http://www.auta.b7.pl/beskid2.htm moze juz to widzieliscie, ale jesli nie to warto zobaczyc. moim zdaniem syf na maxa... |
![]() beneq mustang virginia beach | 2003-09-19 01:34:31 przod to pod "kzysia" podchodzi moze wlanie na tym bazowal go robiac?? |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-19 02:13:56 Nie mów syf - widziałeś go na oczy? Bo ja tak, auto powstało kupę lat temu, bo gdzieś w latach 80 i moim zdaniem wyprzedzało swoją epokę i szkoda że do niedostało się do pordukcji.
Podobnie jak z Syreną 110, albo wielbionym przeze mnie Ogarem (siedziałem w nim ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-09-19 08:27:16 jak na tamte czasy autko wygladem wyprzedzało je conajmniej o kilkanaście lat , ale polacay jak zwykle zaprzepaścili swoje szanse |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-09-19 08:55:29 Człowieku sam jesteś syf.
Te auto zostało zaprojektowane na przełomie lat 70 i 80 i jak na tamte czasy wypzredzało swoją epokę pod prawie każdym względem. Gdyby nie to że nasz popieprzony rząd wpóścił do fabryki FSM włochów ze swoim Cienkim, w który jest połowę patentów z Beskida to pewnie po Polsce śmigalibyśmy Beskidami na nie Cienkimi. Poza tym zauważ nie nie był to samochód produkcyjny a prototyp, a takie auta mają wiele niedociągnięć. Myślisz że Mercedesy, BMW czy nawet Cienie odrazu wyglądały pięknie. tez zanim weszły do produkcji prezentowały się całkiem inaczej. Ja tam żałuję że nie wszedł do produkcji, tak samo zreszta jak Ogar, Wars czy inne prototypy. polscy inżynierowie są (byli) naprawde nieźli, ale za komuny nie pozwalano im na zbyt wiele a teraz pouciekali i projektują i pracują dla zagranicznych koncernów. Jeżeli dobrze pamiętam to jeden z projektantów Beskida brał udział w projektach Matiza i Seicento. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-19 09:57:23 moze i bylo zaawansowane technicznie, dane mowia same za siebie, polskim inzynierom tez nie mam nic do zarzucenia, ale stylistom napewno.
Ten samochod wyglada jakby powstal dla potrzeb Sexmisji 2, albo Pana Kleksa w kosmosie... Brakuje mu tylko plastikowych karabinkow po bokach, takich mrugajacych na rożowo i zielono. W tym czasie na swiecie powstawalo wiele samochodow i ich wyglad zewnetrzny nieraz jest lepszy od wspolczesnych aut. Doceniam wasze wzburzenie ale badzcie realistami. Pozdrawiam |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-19 10:03:13 moze i wyglada koszmarnie..ale prawda jest taka ze na podstawie beskida panowie inż. z Renaulta zrobili Twingo, na którym to zrobili dość pokaźną sumkę.
Ale cóż sie dziwić to jest Polska ! I tu po prostu nic nie ma prawa wyjśc ![]() |
![]() mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2003-09-19 12:15:06 Mi sie Beskid zawsze podobal i wolal bym go teraz widziec na drogach niz CC..No i jak by nie bylo to bylby praktycznie drugi (no moze trzeci) calokwicie polski samochod.. |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-09-19 17:19:02 Dejta (bez obrazy) ale pierdolisz jak potrzaskany. Przyjrzyj sie beskidowi i porowanj go z twingo lub z mercedesem klasy A. Nie widzisz roznic ? A moze nie wiesz ze prace nad znim zaczely sie w 1973 roku ? Ze palił 3,9 l/100 i mial 0.35 cx ? Ja jestem dumny z tegoze Polsacy mogli cos takiego zaprojektowac i tak wyprzedzic czas, a okreslenia typu syf pozostaw sobie do okreslenia tej masowej sieczki co teraz produkują.
PS: Jesli chcecie wiedziec wiecej tu mam artykul ktory wysylalem jescze na stare forum. Zajmuje kolo 450 KB. http://podstep.republika.pl/beskid.jpg |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-19 19:08:14 spoko doohu ![]() ![]() Poprostu kojarzy mi sie z deep eightee's, Pan Kleks w Kosmosie... |