[K] tłumik końcowy przelot

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupie dobry tłumik końcowy
przelotowy
nowy/idealny
średnica wew - 51mm
ps. preferuje std. kształt (typu PN/132), i jakość podobna do tego co już mam

simons

[ wiadomość edytowana przez: stalkerx dnia 2011-05-04 10:30:51 ]

golf I i stare passaty

dziś byłem w sklepie i to jest tłumik z passata 20 16V i vento 2,8 VR6 roczniki 1994 - 1998. średnica wewnętrzna 51mm średnica zewnętrzna kryzy do łączenia z rurą 54mm. Produkt marki FEROZ koszt ok 50 PLN. Sam sobie takie chyba kupię przy przebudowie wydechu

Nie mam V6ki i 200KM... wiec u siebie nie liczyłbym na dobry efekt.
Zresztą miałem przelot od jakiegoś chryslera. Wielkość i kształt polonez = zupełny brak ciśnienia w układzie, spadek mocy i mimo silencera 50% pierdziało jak stary garnek. Porażka.
Po założeniu dobrego tłumika odpowiednio do pojemności i mocy parametry są bardzo fajne a dym z rury pulsacyjnie wali na metr. Tylko jest za głośno.
Wydech był policzony i zrobiony przez dobrego tlumikowca, niestety wyemigrował.

to jest pierwszy tłumik za katalizatorem i jak go oglądałem to od poloneoewgo rózni go wyłącznie średnica przelotu więc jak masz układ robiony na dwucalówce to powinno być OK - choć ja tam wielkim teoretykiem ani praktykiem w tym temacie nie jestem... raczej po omacku macam.
Może faktycznie trzeba do tłumikarzy pojechać?

ja tez znawcą nie jestem ale obserwuje po rzeźbie w Ładnej jak z głową zrobiony wydech dużo daje. tylko to niestety kosztuje. cały wydech min 1700 a tłumik ponad 300zł i trzeba go dać w odpowiednim miejscu dlatego spec wzorował się na recepcie z 124 Abarth, z tego co pamiętam

[ wiadomość edytowana przez: stalkerx dnia 2011-05-05 14:14:17 ]

300 za całość od kolektora do końca samochodu? jaka średnica i adres fachowca?

kolektor rurowy abarth 400
taśma termo grafit 120
komora rozprężna (ja mam z subaru) 50
kwaśna ze 400
tłumiki po 300
robota 400

[ wiadomość edytowana przez: stalkerx dnia 2011-05-05 14:20:59 ]

no teraz to nabrało odpowiedniego charakteru