MotoNews.pl

Skrzynia 5 od Fiat 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam okazje kupic bardzo tanio idealna skrzynie biegow 5 od duzego fiaciora, zastanawiam sie czy mozliwy jest jej przszczep do mojej Lady 2107, w ktorej mam skrzynie 4. Slyszalem ze nie pasuje i nalezy kupic od poldasa, ale chce sie poradzic znawcow z naszego klubu.
Prosze o pomoc
Pozdro.

A mi się wydawało, że właśnie te skrzynie biegów były od poloneza.
Ale niech wypowiedzą sie inni

z tego co ja wiem, to piatka z fiaciorze byla polonezowska.

Cytat:
2005-03-31 09:12:12, PiotrWinkowski pisze:
Witam mam okazje kupic bardzo tanio idealna skrzynie biegow 5 od duzego fiaciora, zastanawiam sie czy mozliwy jest jej przszczep do mojej Lady 2107, w ktorej mam skrzynie 4. Slyszalem ze nie pasuje i nalezy kupic od poldasa, ale chce sie poradzic znawcow z naszego klubu. Prosze o pomoc Pozdro.

O ile sie nie mylę wszystkie skrzynie pieciobiegowe (czyli te ze skośnym drążkiem) które były w Df-ach to właśnie są to skrzynie polonezowskie. Po prostu FSO prowadziło unifikacje swoich wyrobów i ostatnie Fiaty miało większość podzespołów identycznych z Poldkiem - m.in silniki, skrzynie biegów, mosty, całe zawieszenie, hamulce itp itd.

Witam ta skrzynia bedzie pasowac tylko musisz chuba tunel Ladowski zalozyc i wyciac troche tunel zreszta na forum juz o tym bylo uzyj wyszukiwarki i bedziesz wszystko mial
pozdrawiam

tak iwem czytalem, tylko nie milaem pewnosci czy ta skrzynia jest identyczna z ta z poloneza. Dzieki

Witam wszystkich. Kolega ma do sprzedania skrzynie biegow od 07, pieciobiegowa. Chce zasadowac ile jest warta taka skrzynia. Skrzynie chce kupic dla siebie, tylko pytanie, ile jest warta i ile dobrze bylo bym za nia zaplacic, zeby byl dobry interes. Albo jak ktos by mial kupic taka skrzynie, ile bez problemu za nia zaplaci? Tylko bez jaj, temat powazny. Kiedys wiem ze za piatke wolali 500zl, a jak dzis?

5 paczek? yyy kapkę dużo a nawet dwie kapki... mniej więcej za 700 można kupić krótką w Rosji. Myślę że 300 zł (jeśli jest w super stanie) można dać.

Ja dałem ze 2 miesiące temu 100zł.

Cytat:
2011-05-19 15:25:14, Tomek2107 pisze:
5 paczek? yyy kapkę dużo a nawet dwie kapki... mniej więcej za 700 można kupić krótką w Rosji. Myślę że 300 zł (jeśli jest w super stanie) można dać.

nowa fabryczna avtovaz to wydatek 1600 złotych (cena w Rosji)

nowa 5-ka, zakładów remontowych 1100 złotych (cena w Rosji)

a jeszcze przyjechać i zamontować.

a jeśli importować to cena końcowa wyrasta o minimum 40 %.

No wlasnie, jak nowa ma kosztowac w granicach 2000zl, to az serce nie boli wydac 500zl. No jesli brac pod uwage cene skrzyni od polmosa (50zl mozna juz kupic) to serce strasznie boli. Pogadalem dzis z kolega, krzyknal mi po znajomosci 300zl. Skrzynia wyglada jak nowa, ale co ma w srodku, zagadka. Jako gratis daje mi PRL-owska galke biegow z zatopionym znaczkiem lady Caly czas zastanawiam sie nad zakupem. Dzwonilem do handlarza czesciami do lady z pod Warszawy, skrzynia 5-ka u niego kosztuje 450zl+ wysylka.

Cytat:
2011-05-19 23:10:04, SzokoLada pisze:
No wlasnie, jak nowa ma kosztowac w granicach 2000zl, to az serce nie boli wydac 500zl. No jesli brac pod uwage cene skrzyni od polmosa (50zl mozna juz kupic) to serce strasznie boli. Pogadalem dzis z kolega, krzyknal mi po znajomosci 300zl. Skrzynia wyglada jak nowa, ale co ma w srodku, zagadka. Jako gratis daje mi PRL-owska galke biegow z zatopionym znaczkiem lady Caly czas zastanawiam sie nad zakupem. Dzwonilem do handlarza czesciami do lady z pod Warszawy, skrzynia 5-ka u niego kosztuje 450zl+ wysylka.

Kolego, ja nie wiem czy my nie znajdziemy jakiejś skrzyni w Chełmie, chyba nawet 5-ka z 2104 a i 4-ka powinna też być z 2103 (dawca organów kupiony w całości).
Bo buda zezłomowana jedna i druga, zostały 2 motory ale co ze skrzynią to nie pamiętam.
Jak Ci się nie śpieszy to 2-3 czerwca napisz do mnie PW lub email.

Cytat:
2011-05-19 23:10:04, SzokoLada pisze:
Dzwonilem do handlarza czesciami do lady z pod Warszawy, skrzynia 5-ka u niego kosztuje 450zl+ wysylka.

Od gościa z Celestynowa trzymaj się lepiej z daleka :

Cytat:
2007-11-13 13:20:45, Krzysztof-Fleszer pisze:
To pierwsze- to znany mi pan z okolic celestynowa - nieuczciwy bardzo. Kiedys kumpel mu zrobil przelew na plastikowa czesc systemu ogrzewania i nic nie dostal w zamian.
Do tego, bylismy tam kiedys porozmawiac w tej sprawie i nic to nie pomoglo, pomimo usilnych obietnic ze strony tegoz pana.
A do tego, chcial nam wcisnac skrzynie z poloneza, jako ladowska.
ODRADZAM

Cytat:
2007-11-21 01:46:13, zenuak pisze:
pan z celestynowa.... brak slow, kiedys szukalem dyfra do łady krzyknal mi za sama glowke 220 zl
on ma takie ceny jakby sprzedawał wode na pustyni, jak zyd za matke normalnie, brak słow

Cytat:
2011-05-20 08:49:18, Tomek2107 pisze:
Od gościa z Celestynowa trzymaj się lepiej z daleka

To właśnie sam zrozumiałem, za przednie drzwi do 05/07 zawołał 150zl

dorzucam...

pan z celestynowa cierpi prawdopodobnie na Schizofremie Paranoidalną!!!!
Dobrze się z nim gada ale za pierwszym razem ..przez telefon.
potem wciska tematy, którym sam zaprzecza...
tak też zakupiłem pasy bezpieczeństwa....KLEPTOMANIA...
prędzej się można dogadać z rocznym dzieckiem!

Podepne sie pod ten temat. Mam docisk z poloneza w silniku lady, Problem polega na lozysku ktore nie jest w stanie wycisnac sloneczka. Czy lapa od pierwszych polonezow, 125p z lozyskiem podejdzie pod dzwon lady? Troche pilne bo w piątek zawody

A przypadkiem w Poldzie nie ma sprzegła na linkę?

Pierwsze miały hydraulika. 125 tez.
http://www.auto-truck.pl/product_info.php/info/p47956_-APA--WIDE-KI--SPRZ-G-A-ORYGINALNA-F125p-FSO.html

Po dzisiejszych testach okazało się ze zestaw w postaci powyzszej lapy oraz nowego lozyska do poldka pasuje idealnie do lady. Czy przezyje kilka kolek na torze zobaczymy w weekend

Cytat:
2011-05-19 18:50:03, ironman4 pisze:
Ja dałem ze 2 miesiące temu 100zł.

A ja dziś kupiłem 5-biegową skrzynie od Lady 2107 za 50zl i na dodatek 40km od domu.

[ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2011-06-15 00:10:14 ]