[p] jak porada - pompka elektryczna od gaźnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Potrzebuję kupić zewnętrzną elektryczną pompkę paliwa pod gaźnik - zwykły dupowóz, żadna rajdówka, a nie mam jak założyć mechanicznej. Na Allegro chodzą po około 100 zł, pieniądz żaden, ale nie chciałbym żeby mi się wysrała za tydzień od zamontowania gdzieś na zadupiu, podczas deszczu . Co polecacie aby było pewne i dobrej jakości?

jak chcesz dobra pompkę to szukaj na ebayu pompek marki "facet" z tego dobierzesz co bedziesz potrzebował

Facet - OK, ale myślałem o czymś tańszym

ja mam ta z allegro i smiga bdb

qap - ~80zł na allegro - tylko musi byc do silników gaźnikowych,
jeżdżę na niej rok i śmiga (126p rajdówka).

tylko jest jeden problem pomimo iz jest do gaźnikowców to i tak daje dość duże cisnienie, u mnie zaworek w gaxniku nie był w stanie zatrzymać cisnienia (lało sie górą i przelewalo na dziurach), zatem rozwierciłem króciec dolotowy na chyba fi2,5mm
- problem zniknął.

jak do dupowozu to te z allegro sa po prostu głośne to ich największy minus...

może się przyda: pompy Facet - są za 170 na Allegro http://allegro.pl/elektryczna-pompa-paliwa-facet-60104-cargo-070187-i1662341561.html

Cytat:
2011-06-27 16:23:49, fighter31 pisze:
qap - ~80zł na allegro - tylko musi byc do silników gaźnikowych, jeżdżę na niej rok i śmiga (126p rajdówka). tylko jest jeden problem pomimo iz jest do gaźnikowców to i tak daje dość duże cisnienie, u mnie zaworek w gaxniku nie był w stanie zatrzymać cisnienia (lało sie górą i przelewalo na dziurach), zatem rozwierciłem króciec dolotowy na chyba fi2,5mm - problem zniknął.

ja mam identyczna - glosna jak diabli - cisnienie male - zmierzone okolo 0,2-0,3 bara i tez musialem dotrzec stozek zaworka

To że QAP hałasuje to pikuś, i tak ma być docelowo zamontowana pod autem, na miejscu dotychczasowej, pod wtrysk. Do tego mam radio . Mnie interesuje jej trwałość, chciałbym mieć po prostu niezawodny element. Co do tego FACET-a - można ją montować pod podłogą? Czy raczej tylko w bagażniku.

ja się tam nie znam, ale już sama nazwa, Quality Auto Parts sugeruje, aby te wyroby omijać szerokim łukiem.

No dzięki za rady, mam jeszcze jedno pytanie o montaż takich wynalazków jak QAP i podobne.
Czy są jakieś wytyczne gdzie to zakładać? Tzn czy musi to być nisko, blisko zbiornika czy też mogę to założyć w komorze silnika np. na wysokości gaźnika (bak standardowo z tyłu)? Chodzi o to że jak się wysra na trasie to nie muszę włazić pod auta tylko kulturalnie podniósłbym sobie maskę i miałbym fanta na wierzchu..

To są pompy zasadniczo tłoczące, jak zamontujesz w komorze to będzie problem ze spływaniem, i zasysaniem paliwa z baku. Zamontuj we wnęce koła.

Dzieki za rade - jest to calkiem niezle rozwiazanie